EGMOND - Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november staat dit jaar een recordaantal van 15.500 wandelaars aan de start van de 8e editie van de Fjoertoer Egmond. De Fjoertoer Egmond is een uniek avondwandelevenement door de Egmonden en Heiloo langs tal van licht-, vuur- en geluidsacts. Sportorganisatie Le Champion voelt zich trots dat de interesse in het evenement wederom groot is en vraagt alle bewoners weer massaal mee te doen, door hun huizen en tuinen te versieren.

De vernieuwde afstanden van 12, 16 en 20 km blijven wandelaars verrassen met de meest spectaculaire acts op de route. Dit jaar wordt alweer voor de vierde keer de Family Fjoertoer georganiseerd. Een afstand van 6 km voor het hele gezin, dat traditioneel snel uitverkocht was.

Onderweg is het ene schouwspel nog indrukwekkender dan het andere, gecreëerd door kunstenaars, artiesten en de bewoners van Egmond. De start van alle afstanden is op het vanuit Hotel Zuiderduin. Daarna gaan de routes ieder hun eigen weg. Aan het eind van de wandeltocht finishen alle wandelaars op De Werf, voorbij vuurtoren van Speijk. De zaterdagavond wordt geheel in stijl afgesloten met een speciaal finishfeest bij Hotel Zuiderduin.

Nieuw thema: Fjoertoer Wildlife


De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. In de afgelopen edities van de Fjoertoer Egmond hebben de deelnemers al de meest fantastische thematische lichtacts voorbij zien komen. Dit jaar hoopt de organisatie er nog een beestachtig schepje bovenop te doen. Het thema van de achtste editie is: Fjoertoer Wildlife. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november wordt Egmond aan Zee en omgeving omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk. Binnen het thema kunnen kunstenaars, bewoners, deelnemers, artiesten en betrokken partijen hun creativiteit kwijt.

KNRM Egmond en Reddingsbrigade Egmond


Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Wandelaars hebben bij inschrijving een vrijwillige donatie gedaan. Het gedoneerde bedrag wordt op zaterdag 26 november bekendgemaakt.