EGMOND - Sportorganisatie Le Champion heeft met enorme teleurstelling de Fjoertoer Egmond, die gepland staat op vrijdag 26 en zaterdag 27 november, moeten annuleren. De persconferentie van afgelopen vrijdag 12 november maakt het onmogelijk om het evenement te organiseren. Daarin werd aangegeven dat één van de maatregelen is dat evenementen, tot 4 december, na 18:00 uur niet mogen worden georganiseerd.

De Fjoertoer Egmond is een wandelevenement dat juist in de avond moet plaatsvinden om sfeer en beleving over te brengen. Daarom is het voor de organisatie geen optie om het overdag te organiseren.

De afgelopen maanden is keihard gewerkt om de 8e editie van de Fjoertoer Egmond een unieke wandelbeleving te maken en vorige week werd de organisatie geheel verrast door deze nieuwe maatregelen. Het is dan ook een bittere pil voor alle deelnemers, betrokken instanties, sponsors, vrijwilligers, bewoners, kunstenaars en medewerkers.

Alle deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gebracht over hun inschrijving.

Editie 2022
Volgend jaar vindt de Fjoertoer Egmond plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2022. De inschrijving opent medio juni 2022.