ALKMAAR - Ook in de zomer kan er bij Alkmaar Sport gewoon gesport worden. Speciaal voor 50+’ers wordt er weer een zomerprogramma georganiseerd, waarbij deze doelgroep gedurende drie weken voor slechts € 15,- kan sporten. Het sportaanbod bestaat ditmaal uit Aikido, Bodyfit, Yoga en Zomerzumba. Alle sporten vinden plaats op 24 juli, 31 juli en 7 augustus van 9.30-10.30 uur bij Sportcomplex De Meent. Aanmelden kan via ouderensport@alkmaarsport.nl of telefonisch via 072-5489297.

Alkmaar Sport organiseert wekelijks een sportaanbod voor ruim 1200 sporters (50+) in Alkmaar en omgeving. Het sportseizoen start normaliter in september en loopt tot juni. Dit jaar bestaat opnieuw de mogelijkheid om mee te doen aan het populaire zomerprogramma, waardoor er dus ook in de zomer gesport kan worden. Natuurlijk praten we na afloop van de les gezellig na onder het genot van een kopje koffie.

Inhoud zomerprogramma

Wat kunt u verwachten van de sporten die op het programma staan? U kunt kiezen tussen Aikido, Bodyfit, Yoga of Zomerzumba. Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval. De nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor Aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Aikido ontwikkelt lenigheid, coördinatie, concentratie, verbetert de gezondheid en fitheid, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen.

Met Bodyfit werkt u aan uw uithoudingsvermogen, het versterken van de spieren en vergroten van de lenigheid. Bodyfit is een actieve beweegvorm op muziek.

In de Yoga lessen wordt u fysiek uitgedaagd. Yoga is voor iedereen geschikt, u voert oefeningen op uw eigen niveau uit. Met de juiste begeleiding vormt de yogales een rustpunt in uw drukke dag.

Bij Zomerzumba wordt er gedanst op de zomerse klanken van vrolijke muziek. Iedereen danst mee op zijn/haar eigen niveau en verlaat vrolijk de zaal.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk vóór 10 juli per mail via ouderensport@alkmaarsport.nl of telefonisch (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur) via 072-5489297. U schrijft zich in voor 3 lessen, de kosten bedragen € 15,-, dit is inclusief een kopje koffie na afloop. U betaalt voor aanvang van de eerste les contant of per pin. AlkmaarPas houders ontvangen bovendien € 2,50 korting. Bent u benieuwd welke sport het best bij u past? De medewerkers van Alkmaar Sport helpen u graag aan een passend advies. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarsport.nl/ouderensport.