ALKMAAR - In het weekend van 23 en 24 juni houdt de Nederlandse Padelbond het finale-weekeinde van de Landelijke Padel voorjaarscompetitie bij TPC Daalmeer in Alkmaar. Op beide dagen wordt van 9.00 uur tot 21.00 uur op de 3 padelbanen gespeeld. De finales met teams uit het hele land zijn in alle vier de competitieklassen: Hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse en 3e klasse.

Bij de hoofdklasse komen de teams die op de plaatsen 1 en 2 staan tegen elkaar uit. Deze teams maken gezamenlijk uit wie er kampioen van Nederland wordt. Een finale gaat over 4 gespeelde wedstrijden. Bij de 1e klasse komen de vier winnaars van de vier landelijke poules tegen elkaar uit. Zij bepalen op zaterdag onderling welke twee teams er zondag in de finale staan. Ook in de 2 e klasse zijn het de vier winnaars uit de landelijke poules die de strijd met elkaar aangaan. In de 3 e klasse zijn er al twee winnaars geselecteerd die op zondag strijden om het kampioenschap van Nederland. In de beginnerspoule spelen de nummers 1 en 2 van de competitie vier wedstrijden tegen elkaar.

Het is de eerste keer dat de Nederlandse Padelbond TPC Daalmeer als speellocatie kiest. Belangstellenden hebben gratis toegang bij het padel- finaleweekeinde. De NPB wil hiervan een padelfestijn maken. Met veel spannende wedstrijden, enthousiaste supporters en een goede sfeer en entertainment. Het is meer dan een toernooi om de beste competitieteams van Nederland. Het doel is ook een weekend vol padelpromotie om sponsoren te interesseren en de breedtesport te bereiken. Zien spelen doet spelen, is het motto.

Voor meer informatie & contact:
Henk Prenger
P.R. TPC Daalmeer
Tennis en Padel Centrum Daalmeer
Klaas Bootpad 4-6
1827 CX ALKMAAR
M: +31 651 378 544
E: pr@tcdaalmeer.nl
W: www.tcdaalmeer.nl

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en drie padelbanen. Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Meer over Padel lees u in het Padelmagazine. Deze is te downloaden op padelmagazine.tpcdaalmeer.nl