ALKMAAR - ZA/Bluedesk en Zandloper groep 8 hebben de Alkmaarse finale van het Cruyff Court 6vs6 Toernooi gewonnen. Deze finale markeerde de heropening van het Cruyff Court wat het toernooi een extra feestelijk tintje gaf.

Cruyff Courts 6 vs. 6 is een internationaal kampioenschap waarbij jongens en meisjes uit groep 7 en 8 deelnemen op één van de 230 Cruyff Courts wereldwijd. Het doel van het Cruyff Courts 6 vs. 6 toernooi is dan ook om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. In Alkmaar werden de voorrondes georganiseerd door Alkmaar Sport. In totaal vier jongensteams en drie meidenteams streden fanatiek en zeer sportief voor de felbegeerde titel “Kampioen van Alkmaar”. Deze teams waren afgelopen weken tijdens de voorrondes poule winnaars of fair-play winnaars en namen het nu tegen elkaar op. Het team van ZA/ Bluedesk was de onbetwiste kampioen bij de jongens door al zijn wedstrijden te winnen. Bij de meiden was het Zandloper groep 8 die de titel wisten te bemachtigen. Beide teams hebben zich hiermee geplaatst voor de regiofinale die in het voorjaar in Noord-Holland zal plaatsvinden. Daarnaast werd er gestreden om de respect-award. Zandloper groep 7 en groep 8 heeft het meest sportief gespeeld en mocht deze award in ontvangst nemen.

Heropening Cruyff Court
Het 6 vs 6 toernooi werd gespeeld op het Cruyff Court in de Daalmeer. Het Cruyff Court dat in 2007 werd aangelegd is onlangs flink gerenoveerd. Pieter Dijkman, wethouder sport van de gemeente Alkmaar, is trots op het nieuwe veld: “Sport is voor iedereen op elk niveau, dat begint met sporten in de buurt. Dit Cruyff Court is een mooie plek om samen te voetballen en vrienden maken. En wie weet wordt hier wel de topscorer van de toekomst gescout.”

Feestelijke middag
Tijdens deze feestelijke middag vonden er diverse side-events plaats waar veel publiek op af kwam. Herry en Berry, de mascottes van AZ waren aanwezig, er konden AZ tattoos worden geplakt en het ‘Kraak de Kluis’ prijzenspel werd gespeeld. Daarnaast konden fans op de foto met voetballer Ricardo van Rhijn die aanwezig was namens de Ricardo van Rhijn Foundation. Ook stond er een Alkmaar Sport pannakooi op het terrein waarin de jeugd zijn of haar talent kon laten zien en Resto van Harte deelde gratis soep uit. Buurtsportcoach Chantal Thomas besluit: “Het Cruyff Court is hiermee weer opnieuw op de kaart gezet. Een mooie plek voor sportieve activiteiten en evenementen.”