AMSTERDAM – Vanwege het onreglementair opstellen speler Rahim Abdul heeft AGB, competitiegenoot van AFC’34, een fikse straf gekregen van de KNVB. De Amsterdamse club heeft vijf punten in mindering gekregen en moet het acht wedstrijden overspelen.

Voor AFC’34 heeft de straf geen consequenties, maar voor zeven andere clubs is dat wel het geval. AGB moet de duels tegen RKVV Velsen, NVC, JOS/Watergraafsmeer, LSVV, SV Hillegom, FC Boshuizen en tweemaal SV Hoofddorp overspelen.

Volgens Het Amsterdamsche Voetbal gaat de eersteklasser wel in beroep tegen de straf. De voorzitter laat op die website weten dat er met de desbetreffende speler iets is misgegaan in Sportlink.

De straf van de KNVB heeft grote gevolgen voor AGB en de competitiegenoten. De Amsterdammers stonden in punten gelijk met AFC’34, maar dat is nu dus niet meer het geval. De club haalde uit de acht wedstrijden die moeten worden overgespeeld immers twintig punten. Het zou betekenen, als de straf definitief wordt gemaakt, dat de club met drie punten uit twaalf duels stijf onderaan komt te staan.