HOORN - De 9e editie van de Fiets4Daagse Hoorn zit er op! Ruim 1000 fietsliefhebbers hebben genoten van de natuur, de bezienswaardigheden rondom Hoorn en de schitterende in bloei staande tulpenvelden. Vier dagen lang vertrokken de deelnemers vanaf IJsbaan de Westfries voor afwisselende routes over 30, 50 en 70 kilometer. Vandaag werden de deelnemers feestelijk onthaald op een gezellige en overvolle Roode Steen in Hoorn. Ook het VRIJ Festival en de finish van de Le Champion Clubwandeltocht vond hier plaats. Kijk voor foto’s en dagverslagen op de Facebookpagina ‘Fiets4Daagse Hoorn’ en de website www.fiets4daagsehoorn.nl.

Dinsdag 2 mei begon de dag al vroeg voor de deelnemers. De eerste sportievelingen stapten om 8 uur op de fiets om hun toch te volbrengen. Om 9 uur werd het officiële startschot voor vier dagen fietsplezier gegeven door de burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg in bijzijn van het voltallige college van B&W van Hoorn. De regen die dinsdagochtend viel drukte te pret niet bij de deelnemers, gezien het enthousiasme waarmee de fietsers de startstreep passeerden. Het weer werd langzaamaan beter, in de middag bleef het droog en ook woensdag is er nagenoeg geen regen gevallen waardoor de deelnemers konden genieten van hun route langs Spierdijk, Heerhugowaard en Ursem. Onderweg stopten vele deelnemers bij het Poldermuseum om een kijkje te nemen en even op adem te komen. De finish was bij het Van der Valk Hotel Hoorn.

Historische route

Op donderdag 4 mei viel er veel regen uit de lucht. De deelnemers waren niet voor één gat te vangen: massaal werden de regenpakken uit de kast getrokken om er een mooie dag van te maken, wat ook goed lukte. De deelnemers aan de 30 kilometer kregen de kans om er een historische dag van te maken: zij konden vanaf Enkhuizen naar Medemblik met de boot en vanaf daar met de Museum Stoomtram naar Hoorn gebracht worden. De overige deelnemers gingen over Andijk en langs Nibbixwoud terug naar de finish bij de ijsbaan. Onderweg kregen de fietsliefhebbers de kans om een bezoek te brengen aan het Zuiderzeemuseum en het Stoommachinemuseum.

Feestelijk onthaal

De laatste dag van de Fiets4Daagse Hoorn bleef het gelukkig droog, wat zorgde voor een goede sfeer! De routes gingen gezamenlijk richting Avenhorn, waarna de langere routes richting Ursem en Middenbeemster gingen en de 30 km afboog om via Scharwoude richting de finish te gaan. De finish was net als de vorige jaren op de Roode Steen in Hoorn, waar tegelijkertijd het VRIJ Festival werd gehouden. Ook was hier de finish van de Clubwandeltocht van Le Champion. Dit alles zorgde voor een gezellig drukke finish waarbij de deelnemers feestelijk onthaald werden en een bosje tulpen kregen, gesponsord door firma G. Oud en Zn. uit Andijk.

Fiets4Daagse Alkmaar

In hartje zomer organiseert Le Champion nog een Fiets4Daagse. Van 5 t/m 8 juli kunnen fietsliefhebbers genieten van de wisselende omgeving rondom Alkmaar. Vanuit het gezellige centrum zit je binnen no-time in de duinen bij Egmond en groene, bosrijke gebieden. Aanmelden voor opnieuw vier dagen fietsplezier kan via www.fiets4daagsealkmaar.nl.