ROTTERDAM - Feyenoord heeft zaterdagavond uiterst goede zaken gedaan in de titelstrijd door directe concurrent AZ in de slotfase met 2-1 te verslaan. Hierdoor groeit de voorsprong van de Rotterdammers naar de Alkmaarders tot vijf punten.


Zonder onder meer de geschorste aanvoerder Kökçu was koploper Feyenoord in de eerste helft geen schim van zichzelf. AZ, dat ook een handvol spelers miste, speelde secuur en nam na een kwartier ietwat gelukkig de leiding. Dilrosun kopte een strakke corner van Karlsson achter z'n eigen doelman Wellenreuther. AZ gaf niets weg tot de extra tijd van de eerste helft. Daarin veerde Feyenoord op: eerst vuurde Timber de bal net naast en daarna kopte Jahanbakhsh uit een voorzet van Idrissi (beiden ex-AZ) knap binnen.

Na de rust kreeg Feyenoord meer vat op het spel van AZ. Afwachtend loerden beide ploegen op nog een goal. Behalve veel kleine overtredingen gebeurde er echter vrijwel vrijwel niets. Feyenoord dook weliswaar een stuk vaker op voor het doel van AZ, maar regelmatig liet de afronding te wensen over.Na een mooi balletje van Hartman kopte Gimenez wel bijna raak. AZ was nu tot counteren veroordeeld,maar werd flink vastgezet. De Rotterdamse druk werd AZ uiteindelijk te machtig, al viel de 2-1 met wat fortuin toen een schot van Pedersen via Karlsson binnen.

Feyenoord - AZ 2-1 (1-1)

17. Dilrosun (e.d.) 0-1
45+2. Jahanbakhsh 1-1
90. Pedersen 2-1