ALKMAAR - Het Spaans/Venezolaanse duo Fermin Ferreyra en Roberto Rodriguez heeft zondag voor de tweede maal het internationale padeltoernooi van TPC Daalmeer in de wacht gesleept. Tegen het favoriete geachte Spaanse koppel Jose Gaspar en Diego Gill kreeg het publiek een zinderende padelshow voorgeschoteld met prachtige hoogstandjes en een zeer spannend verloop.

Het slotstuk van het FIP Rise Padel Tournament, waarbij spelers punten voor de internationale FIP-wereldranglijst kunnenn vergaren, had geen mooier eind kunnen krijgen erkende ook voorzitter Eric de Lange van Tennis en Padelcentrum Daalmeer. 'Wat we zojuist hebben gezien is waarom we dit organiseren. Dit maakt deze sport zo mooi. Er gebeurt continu iets op de baan.' Toernooidirecteur Conrad Bel was eveneens een tevreden man. 'Twee jaar geleden begonnen we met een soort van Alkmaar Open, vorig jaar mochten we het voor het eerst een FIP internationaal toernooi noemen, en nu hebben we een uniek toernooi met liefst 14 buitenlandse teams en een grandioze finale. Daar mogen we gerust een beetje trots op zijn al zijn er altijd puntjes ter verbetering. Volgend jaar streven we dus opnieuw naar nog mooier en beter.'

Tropisch
Veel beter dan deze finale zal het in ieder geval moeilijk worden, maar Bel zal met name ook gedoeld hebben op de tegenvallende publieke belangstelling. Mede door de tropische weersomstandigheden op zaterdag en tal van andere evenementen in de regio kiest het volk liever voor het strand of elders om verkoeling te zoeken. Tijdens de kwartfinales op zaterdagavond weten er toch nog aardig wat mensen de weg te vinden naar de Daalmeer om daar een paar mooie partijen te zien. Ook zondagmorgen tijdens de halve finales blijft het in eerste instantie nog rustig waar de beide favorieten hun partij in winst weten om te zetten. Gaspar en Gil winnen van het Poolse duo Naduk/Cyranski (6-3,6-4) terwijl Ferreyra en Rodriguez te sterk zijn voor het Hollandse koppel Bruijsten/Boers (6-3, 6-2)


Show
Als rond drie uur de finale op het punt van beginnen staat weet toch aardig wat publiek het complex te vinden en de goed gevulde tribunes kunnen genieten van een padelshow die zijn weerga niet kent. Jose Gaspar (nr. 88 op de FIP-ranking) laat net als eerder in de week diverse staaltjes van zijn klasse zien, maar zijn maat Gil die zaterdag wel uitstekend op dreef was, laat af en toe en steekje vallen. Hier profiteren de vechters Ferreyra en Rodriguez optimaal van en met prachtige ralley's, en vele hoogstandjes krijgen de vier spelers meerdere malen de handen op elkaar van het publiek.

Hoewel Gaspar en Gil dus favoriet zijn, is het meer ingespeelde duo Ferreyra/Rodriguez toch slagvaardiger en dit bekronen zij door voor het tweede jaar op rij te zegevieren (6-3, 4-6, 6-4). Ferreyra is na afloop dan ook opgetogen. 'Wij hebben vorig jaar erg genoten hier en waren erop gebrand onze titel te verdedigen. Ondanks dat we moeizaam begonnen, zijn we in het toernooi gegroeid, en ik had ons geen mooiere beloning kunnen wensen. We zien er naar uit om volgend jaar weer terug te komen.'

Foto's van het toernooi zijn te bekijken op DP Sportfotografie
of hier te bestellen.