DE RIJP - FC Volendam is vrijdagavond de oefencampagne gestart met een ruime overwinning op SV De Rijp. De ploeg van trainer Wim Jonk wist op een goed gevuld sportpark in De Rijp acht keer te scoren.

In het splinternieuwe thuistenue wisten de Volendammers de acht doelpunten keurig over de vier perioden (4x 20 minuten) te verdelen. Wie anders dan Robert Mühren opende de score en via treffers van Koen Blommestijn, Ibrahim El Kadiri en Lequincio Zeefuik stond men al bij rust op een comfortabele 0-4 voorsprong.

In het tweede gedeelte, stond er een geheel andere ploeg, die ook nog eens vier treffers wist te maken via Tayrell Wouter, Ezechiel Fiemawhle, Billy van Duijl en uiteindelijk Joey Antonioli vanaf de strafschopstip.

Vandaag (zaterdag) komt FC Volendam opnieuw in actie als men het Belgische KRC Genk treft. Deze wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld op het complex van Alkmaarsche Boys.