ALKMAAR - FC Volendam heeft maandagavond iets aan vertrouwen kunnen tanken op bezoek bij Jong AZ. Niet alleen wist de ploeg van trainer Mischa Salden in Alkmaar de eerste uitzege van dit seizoen te boeken, maar tevens werd de laatste plaats in de Jupiler League overgedaan aan Jong FC Utrecht.

De zege van de Volendammers was terecht te noemen niet zo zeer omdat het zelf zo voortreffelijk speelde, doch vooral omdat de tegenstand van Jong AZ zeer pover bleek. Reeds in de 3e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Na een overtreding op Rodney Antwi mocht Joey Veerman aanleggen voor een vrije trap van net buiten de zestien. Met veel gevoel krulde hij de bal langs de verbouwereerde AZ-goalie Nick Olij. Het duurde daarna een kleine twintig minuten voor dat de thuisploeg een eerste doelpoging deed via een schot van Dabney dos Santos. Uit de corner die daarop volgde had keeper Hobie Verhulst vervolgens een magnifieke redding nodig op een kopbal van Mats Seuntjens. Knap was ook de redding die Olij even later had op een diagonaal schot van Antwi. In het vervolg van de eerste helft waren er nog twee knappe aanvallen van de thuisploeg. Na een mooie één-twee tussen Seuntjes en Reijnders stuitte laatstgenoemde op Verhulst, en even later kreeg Dos Santos voor open doel de bal net niet goed aangespeeld door Seuntjens.

Wie dacht dat Jong AZ in de tweede helft wel zou komen kwam bedrogen uit, want had men in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden daar was de ploeg van trainer Martin Haar na de rust zeer pover. Keer op keer werd er balverlies geleden en de enige keren dat er een poging tussen de palen belandde was de inzet te zwak om keeper Verhulst te verontrusten zoals Jeremy Helmer tweemaal overkwam. Inmiddels had FC Volendam de score al naar 0-2 getild. Vlak nadat er een open kans om zeep werd geholpen door achtereenvolgens Stroo, Doodeman en Visser kon men een nieuwe aanval opzetten. Nu was de voorzet van Nick Doodeman op maat, kon Enzo Stroo door koppen en schoot Antwi de tweede Volendamse treffer achter Olij. Hiermee was de strijd direct gestreden want het zeer matige Jong AZ bleek niet bij machte om een comeback zoals een week eerder tegen Jong Ajax wederom te bewerkstelligen.

Komende vrijdag 1 december is de volgende speelronde in de Jupiler League. FC Volendam ontvangt dan thuis Almere City terwijl Jong AZ op bezoek gaat bij De Graafschap.

Jong AZ - FC Volendam (0-2)
3. Joey Veerman 0-1
61. Rodney Antwi 0-2

Opstelling Jong AZ: Olij, Opdam (68. Regeling), Van Rhijn, Bakker, Wijndal, Hoedemakers (68. Jacobs), Dos Santos, Reijnders, Friday, Seuntjens, Helmer.

Opstelling Jong FC Volendam: Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Smal, Veerman, Doodeman (90. Plat), Kwakman, Stroo (68. Ten Den), Visser (85. Runderkamp), Antwi.

Scheidsrechter: M. Perez

Gele kaarten: Bakker, Wijndal (Jong AZ)

Toeschouwers: 1.366