ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben zich vrijdagavond op Sportcampus Diekman geplaatst voor de halve finale van de KNVB-Bakker. De ploeg van Tommy Stroot was met 4-1 te sterk voor vv Alkmaar.

De thuisploeg was bij voorbaat al favoriet, maar wist het verschil pas na de rust te maken. VV Alkmaar is hekkensluiter in de competitie en weet dat het dit seizoen niet voor de prijzen speelt. Wel is de Alkmaarse formatie van Corina Dekker al volop met de toekomst bezig. Liefst zes talentvolle speelsters verlengden afgelopen week dan ook hun contract. Een van hen, Emmeke Henschen, opende na een ruim half uur verrassend de score toen zij naar binnen trok en haar schot te machtig bleek voor keepster Daphne van Domselaar. Lang bleef de voorsprong echter niet staan want de thuisploeg wist nog voor de rust de wedstrijd te doen kantelen. Marisa Olislagers kreeg net iets teveel ruimte en maakte gelijk en drie minuten later was het international Lynn Wilms die van afstand doeltreffend uithaalde.

VV Alkmaar, waar de langdurig geblesseerde Louise Bos haar rentree maakte in de verder jonge ploeg, was na de rust niet meer bij machte om FC Twente nog meer pijn te doen. Suzanne Giessen zorgde na tien minuten voor een derde Twentse treffer en uiteindelijk bepaalde Fenna Kalma de eindstand op 4-1.