ALKMAAR - Op de vijfde speeldag van het Victorie Open bij ltc De Zes Wielen hebben meerdere geplaatste spelers hun status waargemaakt door een plaats in de volgende ronde te bemachtigen.


In de HE3 stonden er twee kwartfinales op het programma. De jonge Dentrey Veenstra wist afgelopen weekend al te overtuigen met een degelijke overwinning op Pascal Kabalt en de als vierde geplaatste speler deed dat woensdag weer door Twan Grooteman simpel opzij te zetten (6-3, 6-1). De als derde geplaatste Emiel Veldman vloog wel uit het toernooi. De ervaren Huub de Boer was met 6-3, 7-5 te sterk. In het HE3 staat vanavond nog het 1e ronde duel tussen Remco Reinhard en Oscar Witzand op het programma. De winnaar van dat duel zal het in de kwartfinale moeten opnemen tegen de als 1e geplaatste Roy Kruijer.

In de HE4 werd vooral uitgekeken naar de wedstrijd tussen thuisspelers Mischa Wijnker (3) en Erdem Türkmen, doch dit werd nooit een echte wedstrijd. Hoewel laatstgenoemde zondag nog sterk voor de dag kwam was hij tegen de degelijke Wijnker totaal niet opgewasen (6-0, 6-1). Wijnker treft vanavond Ramon Wenker in de kwartfinale. De winnaar van dat duel zal het in de halve finale op moeten nemen tegen Joost Grooteman (5) die woensdagavond Sam van Rijsewijk versoeg.

In de HD4 bleek het duo Pascal Kabalt/René Nannes (foto) twee jaar terug al een ijzersterk koppel. Het duo van ltc De Zes Wielen is op het eigen toernooi als eerste geplaatst en die status maakte men tegen Joost Grooteman en Stef van Straalen dubbel en dwars waar door met 6-2, 6-0 te zegevieren.

Kijk hier voor alle uitslagen van woensdag en hier voor het programma van donderdag dat om 16.30 uur van start gaat.

Foto's van alle wedstrijddagen zijn te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar