ROTTERDAM - Excelsior heeft een ruime overwinning geboekt op Jong AZ die pas in de tweede helft tot stand kwam. Na een 0-0 ruststand zegevierden de Kralingers met 4-1.

In een matige eerste helft waren er wel kansen voor topscorer Elias Mar Omarsson en Thomas Verhaar, maar beiden hadden het vizier nog niet op scherp.

Uiteindelijk was het toch weer Omarsson die na de rust de ban brak met zijn 15e doelpunt van het seizoen. Halverwege de tweede helft werd die score verdubbeld toen een voorzet van Siebe Horemans door Tijs Velthuis in eigen doel werd gewerkt.

De net ingevallen voor Ahmad Mendes Moreira wist het duel met een mooie volley te beslissen. Namens Jong AZ scoorde Des Kunst nog wel tegen, maar het slotakkoord was voor Stijn Meijer.