ROTTERDAM - In de Keuken Kampioen Divisie hebben Excelsior en Jong AZ de punten gedeeld in een spectaculair duel. De AZ-beloften namen in Kralingen een 0-2 voorsprong, kwamen vervolgens op achterstand, en trokken de stand toch weer gelijk. Bijna gingen de gasten er nog met de volle winst vandoor ware het niet dat Oosting in de slotfase een strafschop miste.

Op een schot op de paal na van Brandon Ormonde-Ottewil gebeurde er niet veel in de openingsfase van de wedstrijd. Na een ruim half uur bracht Joerie Church daar verandering in. De rechtsback kreeg veel ruimte en haalde uit vanuit de tweede lijn:0-1. Na rust scoorde Richonell Margaret toen Sander Fischer een fout maakte en daarmee verdubbelde hij de voorsprong van Jong AZ.

Rai Vloet maakte al snel de aansluitingstreffer voor Excelsior. Keeper Schendelaar werd vervolgens geklopt door Elías Már Ómarsson die de stand gelijk trok. Het was de aanzet voor een spannende slotfase van de wedstrijd waarin van alles gebeurde. Eerst zorgde Ahmad Mendes Moreira namelijk voor een Rotterdamse voorsprong met een gave vrije trap. Félix Correia scoorde een minuut later alweer de gelijkmaker en de gasten hadden het duel winnend af móéten sluiten. Twee minuten voor tijd kende scheidsrechter Willems namelijk een strafschop toe aan Jong AZ. Thijs Oosting miste vanaf elf meter door op de lat te schieten en daardoor hield men het op 3-3.