ALKMAAR - Jaarlijks wordt bij de Judobond “de Coach van het jaar” uitgeroepen. Afgelopen maart zou dit op de Budo dag in Papendal bekend gemaakt worden, echter deze ging door Corona niet door.


Eveline Wilke de Souza Beentjes uit Alkmaar was destijds genomineerd samen met de twee andere trainer/coachen Graat Weber van JC Hercules uit Limburg en Dries Poelstra van Judo Dries Poelstra uit Sneek.

'Namens de leden van Beentjes Judo Sport willen wij Eveline Beentjes voordragen als coach van het jaar. Eveline geeft in 2021, 40 jaar dagelijks judo lessen met veel passie. Alle kinderen zijn gek van haar, en hun ouders ook. Want ook de communicatie naar ouders is belangrijk! Ze weet van iedere judo les een feestje te maken maar waar tegelijker tijd veel geleerd wordt. Deze vrouw ademt judo. Zodra de toernooien weer mogen plaats vinden zal je haar weer wekelijks rond een mat zien staan in binnen of buitenland. Zo heeft ze in al die jaren al enorm veel nationale en internationale successen behaald met haar judoka’s.'

In 2017 is ze met haar eigen judo school begonnen in de Meent en in sporthal de Bloemen in Castricum. Ook dit is alweer met zo’n 200 leden een schitterend project geworden. Als je na zoveel jaar nog zoveel plezier hebt in het geven van judo lessen en coachen van leerlingen, dan verdien je op zo'n minst de titel Coach van het Jaar! Onlangs schreef ze nog een boek “Handboek voor Judoleraren” en bracht ze haar eigen judo-kwartet uit, wat inmiddels al wereldwijd besteld wordt. Nu ben ik wellicht bevooroordeeld omdat het een hele dierbare vriendin van me is geworden in de loop der jaren, maar vraag een ieder van haar leerlingen en ze zullen het met me eens zijn.... Eveline Beentjes is absoluut de trainer/coach van het Jaar 2020!

Als je ooit in die bijna 40 jaar les van haar gehad hebt en je wilt je stem uit brengen (dit kan uiterlijk tot en met vrijdag 18 december 2020), kijk op www.beentjesjudosport.nl