AMSTERDAM/ALKMAAR - Op 25 maart is de Alkmaarse judolerares Eveline Beentjes gepromoveerd tot 6e dan judo. Een hele eer, want hiermee is ze een van de weinige vrouwelijke judoka’s in Nederland met de rood-wit geblokte band. Richard de Bijl en Joop Pauel (beiden 8e dan judo) hebben namens de International Martial Arts Federation en Kodokan Judo Nederland de erepromotie aan Eveline uitgereikt. Zij heeft deze erepromotie gekregen als dank voor haar staat van dienst in de judosport.


Voorafgaand aan de promotie heeft Eveline een demonstratie op muziek gegeven bestaand uit kata, grondwerk en verschillende werptechnieken. Extra bijzonder was dat de muziek ingespeeld was op viool door haar 13-jarige kleinzoon Quinten van Brummen.

Dankzij Eveline haar passie voor het lesgeven heeft zij in de afgelopen 41 jaar al veel jongens en meisjes enthousiast gemaakt voor de judosport. Sinds vijf jaar doet zij dat bij haar eigen judoschool Beentjes Judosport. Voor echt alle leeftijden is het mogelijk om hier de judosport te beoefenen; het begint bij 2,5 jaar en de oudste judoka’s zijn zelfs 50+!

Eveline verbetert niet alleen de judotechnieken van haar eigen judoka’s, zij heeft haar kennis gedeeld in het boek: ‘Handboek voor judoleraren’. Dit boek is door vele collega-judoleraren enthousiast ontvangen.