ALKMAAR - Zaterdag 8 september vindt de officiële start van Rolstoeltennis Alkmaar plaats. Deze buitengewoon actieve rolstoelvereniging is recentelijk verhuisd uit Sint Pancras en wil zich als onderdeel van TPC Daalmeer in Alkmaar nog verder ontwikkelen in de rol van één van de grootste en succesvolste rolstoeltennisverenigingen in Nederland.

De start wordt opgeluisterd met een feestelijke open dag van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze dag verzorgt de Esther Vergeer Foundation een clinic voor iedereen met een lichamelijke beperking. Tennisstoelen en rackets worden beschikbaar gesteld. Daarnaast vinden er diverse activiteiten plaats inclusief tennis en padel demowedstrijden. Bezoekers met of zonder beperking worden uitgenodigd kennis te maken met de nieuwste sportstoelen met of zonder elektrische aandrijving. Ook zal Piet Paulusma de bekende weerman, op 6 september vanuit het TPC Daalmeer sportcomplex naast Piets Weerbericht aandacht besteden aan Rolstoeltennis Alkmaar.

“Vanuit Alkmaar willen we nog meer bekendheid in de regio brengen, zodat er meer gehandicapte sporters de kans oppakken en bij ons komen sporten. Het is belangrijk dat we de invalide medemens over de drempel helpen naar een gezonde en sportievere levensstijl. Gehandicapten van alle leeftijden verwelkomen we graag bij onze club. Rolstoeltennis is gewoon een geweldige sport voor hen. Maar ook de nieuwe racketsport Padel, de snelst groeiende sport in Nederland, kan nu door ons als “rollers” bij TPC Daalmeer worden gespeeld. Aldus Jessica Derks voorzitter van de vereniging.

“En uiteraard is onze club ook van groot sociaal maatschappelijk belang voor onze leden, gaat Jessica verder. Onze vereniging kent een gezonde financiële positie. Echter we zijn inmiddels voor een groot deel afhankelijk van sponsoren uit het bedrijfsleven, nu de KNLTB haar subsidie heeft afgebouwd. We zijn dan ook continu op zoek naar bedrijven en ondernemers met een goed hart die het rolstoeltennis in onze regio willen steunen.”

Meer informatie over Rolstoeltennis Alkmaar en het open dag programma is te vinden op www.rolstoeltennisalkmaar.nl alsook op de Facebookpagina en Instagram “rolstoeltennisalkmaar” .