ALKMAAR - Alkmaar Sport opende als eerste Nederlandse sportbedrijf op donderdag 30 maart een eSports Training Facility in een van haar sportcomplexen. De Training Facility in sportcomplex De Meent is van maandag tot en met vrijdag gratis toegankelijk tussen 15.00 en 20.00 uur.

De Training Facility werd donderdag 30 maart geopend door wethouder Sport, Pieter Dijkman in een spannende wedstrijd FIFA17 op een van de game consoles. Eddy Bakker, manager Exploitaties is enthousiast over deze toevoeging aan het Alkmaarse sportaanbod: “Alkmaar Sport faciliteert vrijwel alle sporten binnen Alkmaar. Van buitensporten, zaalsporten, zwembaden en ijsbanen tot de wielerbaan. Als innovatief sportbedrijf zien we dat eSports en gamen, sporten 2.0, enorm groot is. Samen met partners kijken we hoe we hier vorm aan kunnen geven én gaan we fysiek sporten en e-Sports combineren.”

In ontwikkeling

Alkmaar Sport is het eerste Nederlandse sportbedrijf dat een eSports ruimte exploiteert. De komende twee jaar ontwikkelt zij de invulling met haar partners en gebruikers. “Er is nog geen locatie in Nederland waar we op dit gebied iets van kunnen leren. Voor de spellen, een eSports competitie, toernooien en het toevoegen van bijvoorbeeld Go-Zwift, VR of een simulator hebben we nauw contact met innovatieve aanbieders en de gebruikers van de ruimte.”

Meer informatie

De eSports Training Facility is van maandag tot en met vrijdag gratis toegankelijk tussen 15.00 en 20.00 uur. Op de Playstations wordt gestart met FIFA17, op de PC’s kunnen diverse games worden gespeeld als League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive en Overwatch. Daarnaast is de ruimte te huur voor bijvoorbeeld kinderpartijtjes, schoolsportdagen, bedrijfsuitjes of modern uniek tussenprogramma bij een vergadering in De Meent.