ALKMAAR - De afgelopen maanden heeft de Nederlandse Padelbond wederom selectiewedstrijden gehouden voor het Nederlands veteranen padelteam, in de categorieen 45+. 50+ en 55+. Doel van deze door de Nederlandse Padelbond georganiseerde selectiewedstrijden was om tot een Nederlands veteranenteam te komen voor de 8 landenwedstrijd in Gent België, welke in het weekend van 8-10 juni a.s. gehouden wordt. Ook een aantal spelers van TPC Daalmeer deden mee aan deze selectiewedstrijden.

Onlangs is duidelijk geworden dat TPC Daalmeer speler Eric de Lange wederom geselecteerd is voor het Nederlands Padelteam 45+. Eerder speelde Eric al met het veteranen team een succesvolle 6 landenwedstrijd in Helsinki. Dit keer vindt de landenwedstrijd plaats in Gent, Belgie.

Voorafgaand aan de trip naar België is er voor de gehele selectie van het veteranen team nog een Internationaal toernooi bij TPC Daalmeer in Alkmaar. Hier worden veel sterspelers verwacht. Zo doen mee de nummer 37, 94 en 134 van de wereldranglijst alsook de Nederlandse top 10 en spelers uit Spanje, België en Argentinië. Een ideale gelegenheid om eens te komen kijken hoe spectaculair en dynamisch padel is. Het toernooi bij TPC Daalmeer wordt gehouden van 1-3 juni. Rondom de wedstrijden zijn veel activiteiten georganiseerd.

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en drie padelbanen. Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Meer over Padel lees u in het Padelmagazine. Deze is te downloaden op http://padelmagazine.tpcdaalmeer.nl