HEILOO - Heiloo/Alkmaar, 13 juni 2017 – De 14-jarige scholiere Emmeke Henschen van OSG Willem Blaeu en speelster van Foresters is op de valreep benaderd voor Football for Friendship. Emmeke is gevraagd als Young Coach te fungeren van het groene Team of Friendship, bestaande uit 12-jarige spelers en speelsters uit de Verenigde Staten, Finland, Japan, Vietnam, Roemenië, Noorwegen, Servië en Oezbekistan. Als klap op de vuurpijl bezoekt zij samen met haar team de finale van de Confederations Cup in het nieuwe Zenitstadion van Sint-Petersburg.

Het groene Team of Friendship is één van de acht teams die tegen elkaar spelen tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-Forum, een maatschappelijk project voor jongeren. Het evenement vindt van 26 juni tot en met 3 juli aanstaande plaats in de Russische miljoenenstad.


Alle spelers en speelsters van de 64 deelnemende landen uit Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika zijn verdeeld over acht gemengdeTeams of Friendship. In Sint-Petersburg gaat Emmeke samen met haar groene team eerst drie dagen op trainingskamp. Daar leren ze elkaar kennen en bereiden zij zich onder begeleiding van Emmeke voor op hetInternational Street Soccer Tournament. Daarin spelen ze tegen de andere zeven gemengdeTeams of Friendship.

Vorig jaar was Emmeke aanvoerder van het team Double Dutchies dat Nederland vertegenwoordigde tijdens het evenement, dat toen plaatsvond in Milaan. Emmeke vindt het erg leuk dat jongeren uit verschillende landen bij elkaar worden gebracht tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum. "Ik vind het helemaal te gek dat ik nog een keer mag deelnemen aan Football for Friendship. Het was echt een unieke ervaring vorig jaar in Milaan. Ik ben enorm vereerd dat ik gekozen ben om het groeneTeam of Friendship te coachen in Sint-Petersburg. Ik hoop dat ik hen naar de finale kan begeleiden", zegt de enthousiaste Foresters-speelster uit Heiloo.


Stichting LOOT

Emmeke Henschen is geselecteerd via Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren. Het OSG Willem Blaeu in Alkmaar, waar Emmeke op school zit, is één van deze Topsport Talentscholen.