ALKMAAR - Ter afsluiting van een geslaagd SportXtra jaar organiseert Alkmaar Sport op woensdag 26 juni van 14.00-17.00 uur een gratis mini Sportspektakel in sportcomplex De Meent Bauerfeind. Alle basisschoolkinderen uit Alkmaar zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan een middag vol sport, spel en plezier. Omdat deze activiteit is aangemerkt als side event van het EK staat natuurlijk ook het fiets-thema centraal bij de activiteiten.

SportXtra – gratis sporten in de wijk
SportXtra verzorgt gedurende het schooljaar elke woensdagmiddag gratis sportactiviteiten in diverse wijken in Alkmaar. Dankzij dit gratis sportaanbod krijgt elke basisscholier de kans om wekelijks te sporten. Er is veel animo voor de lessen, vandaar dat SportXtra de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een groot succes. De lessen, die worden begeleid door gekwalificeerde sportdocenten, zijn gevarieerd. Alle sportactiviteiten worden op maat gemaakt, zodat elk kind op zijn/haar eigen niveau mee kan doen. Het mini Sportspektakel is een feestelijke afsluiting van een geslaagd SportXtra seizoen. In september start het nieuwe seizoen.

Programma mini Sportspektakel
Het programma van het mini Sportspektakel is divers, er is voor elk wat wils. Er worden diverse sporten en spellen georganiseerd, waaronder een uitdagend fietsparcours wat je kunt volgen. Freddy Fit, de mascotte van Alkmaar Sport, komt uiteraard ook even langs. Deze sportmiddag is gratis te bezoeken voor kinderen van 6-12 jaar, aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon langskomen.

Meer informatie
Het mini Sportspektakel vindt plaats sportcomplex De Meent Bauerfeind, Terborchlaan 301 te Alkmaar. Meer informatie over het mini Sportspektakel kunt u lezen op www.alkmaarsport.nl/sport-EK-Xtra, of vraag naar Anouk Brouwer, a.brouwer@alkmaarsport.nl, tel. 06-4304 0990. Voor locaties en tijden van de SportXtra lessen kunt u terecht op www.alkmaarsport.nl/sportxtra.