ALKMAAR/OUDORP - In de 2e Klasse van het vrouwenvoetbal heeft Alcmaria Victrix de onderste plaats overgedragen aan Kolping Boys. De Alkmarse formatie wist eindelijk eens de volle buit te pakken door het eveneens laaggeklasseerde Bunnik '73 terug te wijzen. In Oudorp ging Kolping Boys ondanks een sterke come-back in de slotfase onderuit tegen KFC.

Alcmaria Victrix VR1 - Bunnik '73 VR1 (2-1)

Ondanks een voortdurende blessuregolf heeft Alcmaria Victrix eindelijk de eerste competitiezege van het seizoen binnen gesleept. In de belangrijke thuiswedstrijd tegen Bunnik '73 werd er met 2-1 gezegevierd dank zij een late treffer van junior Maria Torren Peraire.

Trainer/coach John van Loenen voelde de eerste zege al een tijdje aankomen. 'We hebben nu eenmaal veel blessures, maar ik merkte de laatste weken al dat we steeds meer een team gaan worden. Vandaag hebben we ook met z'n allen voor elkaar gestreden en de tegenstander vanaf het begin aan vast gezet.'In een eerste helft met aan beide kanten enkele mogelijkheden wordt er niet gescoord.

Met de wind in de rug komen de gasten na een klein uur echter wel op voorsprong. 'Toch gingen wij niet bij de pakken neer zitten, en bleven we doorgaan waar we mee bezig waren. ' Tien minuten na de openingsgoal resulteerde dat in een gelijkmaker van Ashley van den Bosch. 'Vanaf dat moment gingen wij er steeds meer in geloven en de beloning kwam ook via Maria Torren Peraire die vanuit de MO17 mocht aansluiten. Tussen twee verdedigers in wist zij de bal, tot ieders vreugde, in het net te krijgen. Ik ben dan ook supertrots op de meiden.'

Door de zege gaat Alcmaria Victrix nu zowel Bunnik '73 als Kolping Boys voorbij en heeft men de laatste plaats verlaten. Volgende week gaat men op bezoek bij KFC.

Kolping Boys VR1 - KFC VR1 (2-3)

Hetzelfde KFC waar Alcmaria Victrix dus volgende week tegen moet drukte vandaag Kolping Boys naar de onderste plaats. Een uiterst schlemielige nederlaag voor de ploeg van trainer Reda Ayou aangezien men zich net had terug geknokt van een 0-2 achterstand.Deze was ontstaan in de eerste helft toen Kolping Boys slap aan de wedstrijd begon en het was met name aan keepster Yoica Hink te danken dat die score niet verder op liep.

In de tweede helft tapte de thuisploeg echter uit een heel ander vaatje. 'Met Kyra Cooks en Deliana Kapteijn op de flanken gingen wij veel meer druk zetten', zo vertelde teammanager Jos Winder na afloop. Die twee speelsters zorgden uiteindelijk ook voor de aansluiting toen Kapteijn kon scoren uit een assist van Cooks. En het werd nog mooier toen Michelle Potter een vrije trap mocht nemen waaruit aanvoerster Arieke Hoogland de 2-2 tegen de touwen kon koppen. Loon naar werken zou je zeggen, maar met nog enkele minuten op de klok begon de KFC-spits aan een solo die doeltreffend eindigde. 'En dan sta je toch weer met lege handen', verzuchtte Winder. 'We smachten naar een overwinning en daar heeft deze jonge ploeg ook echt een keer recht op want voetballend doen we het prima.'

Volgend weekend zal dat in ieder geval een moeilijke opgave worden want dan gaat Kolping Boys op bezoek bij koploper WSV '30.