AMSTERDAM – ‘Eindelijk’ was het gevoel wat overheerste bij de herenploeg van Alkmaar Guardians. Tegen D.E.D. won de ploeg na weken zonder zege, 60-68.

Na een doordeweekse wedstrijd tegen de Challengers stond afgelopen zondagmiddag de uitwedstrijd tegen D.E.D. op het programma. ,,Het is een team met oud eredivisie spelers met veel ervaring” omschreef Roy Huberts zijn tegenstander. ,,Met frisse moed begonnen we de wedstrijd”.

Alkmaar Guardians moest het in het uitduel tegen D.E.D. stellen zonder de coach. ,,Hij zag geen toekomst meer in de laatste paar wedstrijden en de eer aan zichzelf te houden” aldus Huberts. ,,Het team gevoel was dan ook erg sterk tijdens deze wedstrijd. We waren dankbaar aan een aantal spelers van heren 2”.

Halverwege gingen de Alkmaarders met 23-35 aan de leiding. Na de rust kwam D.E.D. sterk en agressief uit de startblokken en kwamen aan het einde van het derde kwart weer langszij. ,,Na een puntje voor en een puntje achter wisten we door een paar mooie scores de wedstrijd in de laatste minuten naar ons toe te trekken en we wonnen dan ook verdient, 60-68”.