AMSTERDAM - Door met 8-4 te verliezen van Os Lusitanos is er een einde gekomen aan zeer goede reeks van Team Alkmaar/Sportstars in de Eredivisie zaalvoetbal. De ploeg van coach Gerard Timmers behaalde uit de laatste zeven wedstrijden liefst achttien punten, maar liep in Amsterdam constant achter de feiten aan.

Via Sophie Ouwehand nam de thuisploeg een voorsprong en telkens als Team Alkmaar wat terug deed sloeg men weer toe waardoor de gasten nooit echt in de wedstrijd kwamen. In eerste instantie mocht Lotte Donath nog wel gelijk maken, maar nauwelijks acht minuten later hadden de Amsterdammers een 3-1 voorsprong genomen, die tevens de ruststand bleek.

Bouchra Moudou vergrootte de marge zelfs naar drie, maar door treffers van Milicia Keijzer en Isa Gomez mochten de Alkmaarders er nog heel even in geloven. Echter niet langer dan een minuut want toen was het opnieuw Moudou, gevolgd door een goal van Wendy Remert, die het verschil alweer groter maakten. Milenca van Ee deed nog wat terug, maar in de slotfase kon Os Lusitanos de wedstrijd definitief beslissen met nog twee treffers (8-4).

Door de nederlaag zakt Team Alkmaar/Sportstars naar de vierde plaats in de Eredivise. Komende vrijdag 1 februari speelt men om 20.40 uur thuis tegen ZVV Den Haag.