ALKMAAR – Waar in vele regio’s het merendeel van de wedstrijden werden afgelast, kwamen de meeste Alkmaarse ploegen wel in actie. Waar Egmondia en Zeevogels verrassend wonnen, vervolgde SV Koedijk de succesvolle reeks.

Fortuna Wormerveer – AFC’34 1-1
In de eerste klasse A van het zondagvoetbal ging AFC’34 op bezoek bij Fortuna Wormerveer. “De eerste twintig minuten waren voor ons, moeten we 0-2 voor staan. Daarna nam Fortuna het over en hadden wij moeite met hun” blikte Jethro Abram terug na het gelijkspel. “De tweede helft ging gelijk op, en moeten zij 2-0 maken. Uit de omschakeling scoren wij 1-1”. Die gelijkmaker viel via Arsenio Dihalu. “Daarna een open wedstrijd. In de laatste seconde konden wij 1-2 maken maar missen voor open doel. Een prima uitslag” besluit de oefenmeester.

HSV – Alkmaarsche Boys 3-1
In Heiloo heeft Alkmaarsche Boys een nieuwe nederlaag geleden. De ploeg van Mats Blokdijk kent een stroeve start en bevindt zich in de onderste regionen. “De eerste helft had HSV veel balbezit. Wij zakten ver in. Hun kregen weinig grote kansen, terwijl wij wel twee à drie grote kansen kregen” aldus Daan Groot. “Wij hadden het gevoel dat na de 2-1 (Vrije trap Guillaume Rijssel) zeker nog kans hadden op een punt. Helaas was de de wedstrijd na de 3-1 gespeeld”.

Egmondia – JVC 2-0
In Egmond heeft Egmondia voor de tweede keer op rij gewonnen. De ploeg kende dit seizoen een lastige start, maar boekte vorig weekend tegen Vrone de eerste winstpartij. Tegen JVC werd er een tweede zege behaald. Door de overwinning klimt Egmondia naar de elfde positie, met twee punten voorsprong op de nieuwe hekkensluiter, JVC.

Zeevogels – DTS 5-3
In eigen huis heeft Zeevogels verrassend gewonnen van het op papier sterkere DTS. “Een topwedstrijd en top uitslag” sprak Rogier Bunnink na afloop. “Een geweldige spirit en teamprestatie geleverd vandaag”.

Het duel tussen beiden was vooral voor rust doelpuntrijk. Bij de rust stond er een 5-2 stand op het scorebord. “Tegen een top ploeg uit onze klasse” vindt Bunnink. “De tweede helft hadden we grote kansen op 6-2, en 7 - 2. Die maakten wij helaas niet maar deze overwinning is echt verdiend en ook erg belangrijk voor de ranglijst en op mentaal vlak” besluit de coach die vijf verschillende doelpuntenmakers zag. Gilles Groot, Dennis de Waard, Max Duinmeijer en Tom Groot wisten te scoren. Het vijfde doelpunt kwam door een eigen doelpunt van de bezoekers uit Oudkarspel.

SV Koedijk – Apollo’68 3-0
Koploper SV Koedijk heeft tegen Apollo’68 weten te winnen. Dankzij doelpunten van Nick Stuart, Tom Hofkamp en Remco Reinhard prijkte er na afloop een 3-0 eindstand op het scorebord. “een terechte zege, alleen hebben we te weinig gescoord” blikte coach Roy Rowinkel terug. “We waren te onzorgvuldig, hun keeper pakte veel en de grensrechter had een vlaggetjesweek-actie”.

Rowinkel zag zijn defensie een rustige middag beleven. “De tegenstander heeft alleen een schot op doel vanaf twintig meter gehad en een kopbal vanaf de zestien meter. Voor de rest helemaal niets weggegeven”.

Alcmaria Victrix – VZV 4-1
In de eigen ‘Egmonderhout’ heeft Alcmaria Victrix met 4-1 gewonnen van laagvlieger VZV. Het treffen met de laagvlieger in de vierde klasse, leverde succes op. “Een knappe teamprestatie van een ploeg die gemiddeld nog geen twintig jaar is” sprak een tevreden Peter de Groot na afloop van de met 4-1 gewonnen wedstrijd. “De jongens hebben veel energie in de wedstrijd gelegd en hard voor elkaar gewerkt. Er is bijna geen moment geweest dat we het niet onder controle hadden. Aanvallend hebben we prima goals gemaakt en dit is een goede basis om op door te bouwen”. De doelpunten aan Alkmaarse zijde kwamen via Djoi de Vries, tweemaal Nick Kleefman en Mark Leering.

Het volgende duel werd afgelast:
KSV – VV Bergen