REGIO – Egmondia is erin geslaagd om directe degradatie te voorkomen. De Egmondse ploeg won op de laatste speeldag en plaatste zich zo voor de nacompetitie. Ook Alkmaarsche Boys moet zich via de nacompetitie zien te verzekeren van lijfsbehoud. Voor SV Koedijk en VV Bergen zit het seizoen erop.

Egmondia – Vrone 2-1
‘Ik ben er wel blij mee. We moeten er alles uittrekken wat er uit te halen valt. We hebben het op eigen kracht gedaan’, zei Jos Mouwes. ‘We hebben gewonnen en nu niet in laatste minuut de winst weggegeven.’

Halverwege ging Egmondia tegen Vrone met 2-0 aan de leiding. Justin Recourt wist de score te openen waarna Mats Stam de gastheer op 2-0 bracht. Een kwartier voor tijd deden de gasten iets terug. ‘Toen kwam het billen bij elkaar kwartiertje van Egmondia’, vervolgde de coach. ‘Onze keeper Roy Broertjes hield ons twee keer van een gelijkspel af.’ De Egmonders beginnen over twee weken tegen vierdeklasser SC Dynamo aan de nacompetitie.

Meervogels’31 – Alkmaarsche Boys 4-1
Zoals verwacht moet Alkmaarsche Boys via de nacompetitie degradatie moeten zien te voorkomen. In Akersloot ging het laatste competitieduel verloren. Bij Meervogels’31 incasseerde de ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk vier tegentreffers en het stelde er zelf via Pascal Hartog eenmaal iets tegenover. Over twee weken beginnen de Alkmaarders in eigen huis tegen Sporting Krommenie aan de nacompetitie.

SV Koedijk – FC Purmerend 1-1
SV Koedijk is er in het eerste jaar na de promotie in geslaagd om zich zonder overwerk te handhaven in de derde klasse. ‘Natuurlijk ben ik trots dat we dit hebben gehaald. Wij drinken er een paar op’, jubelde Roy Rowinkel.

Over het duel tegen FC Purmerend was minder enthousiasme. ‘Het was vandaag een hele saaie wedstrijd waar beide ploegen het wel geloofde.’ Nadat de gasten de score een kwartier voor tijd had geopend bepaalde Sven Koopmans de eindstand op 1-1.

VV Bergen – SVA Assendelft 0-5
‘In februari heb je het nog over de tweede periode, vervolgens verlies je op een hele lelijke wijze van tien man van Vrone en pak je bijna geen punten meer’, aldus Djordi Hopman.

Tegen SVA Assendelft werd het een vervelend einde van het seizoen waarin VV Bergen de doelstelling haalde. ‘Ik denk dat wij ons net zoals bij SVA uit afgelopen zondag voor schut hebben gezet.’ Na een 0-1 ruststand en wat halve kansen voor de gastheer wisten de gasten na de pauze snel uit te lopen naar een 0-3 voorsprong. ‘Toen gingen de koppies hangen. Gelukkig werd het “maar” 0-5’, vervolgde de oefenmeester.

Ondanks dat het doel werd gehaald was de ruime nederlaag een vervelend einde. ‘In de afgelopen drie weken hebben we laten zien mentaal erg zwak in elkaar te steken. Het seizoen ging als een nachtkaars uit en nu is zelfs de nachtkaars weg.’