REGIO – In de Derde Klasse B boekte Egmondia tegen Alkmaarsche Boys een belangrijke overwinning. SV Koedijk en VV Berge leden een nederlaag.

Egmondia – Alkmaarsche Boys 4-1
Tegen Alkmaarsche Boys boekte Egmondia de tweede overwinning van het seizoen. In een gelijkwaardige eerste helft kwamen de Egmonders op een 2-0 voorsprong. Na een goede combinatie met Justin Recourt opende Daan Groot de score. Het was Rick Blok die de bal na een crossbal van Jip van der Himst in de hoek binnen schoot. ‘Ook in de tweede helft ging het vooral om veel strijd en weinig mooi voetbal’, aldus Daan Groot. Uit een goede voorzet van Blok maakte Recourt de 3-0. Alkmaarsche Boys wist hierna via Guillaume van Rijssel iets terug te doen. Mats Stam bepaalde de eindstand op 4-1. ‘Geen geweldig voetbal maar veel strijd van beide kanten. Het is extra lekker dat we de punten vandaag pakken’, vervolgde Groot.

Bij Alkmaarsche Boys keerde Johnny van der Kort na drie jaar weer terug. ‘En hij deed dit verdienstelijk’, aldus Jimi Kooge. ‘Het was een duel waarbij Egmondia de gelukkigste en effectiever was. 4-1 is wel geflatteerd.’

SV Koedijk – SVA Assendelft 1-4
‘We zitten in een moeilijke fase en moeten hard werken om eruit te komen, zei Roy Rowinkel na afloop. Tegen SVA Assendelft ging SV Koedijk met 1-4 onderuit. ‘Heel zuur’, vervolgde de coach.

Nadat de gasten op een 0-1 voorsprong waren gekomen wist Michael van der Heijden de stand gelijk te trekken. In het tweede bedrijf kwam Assendelft weer op voorsprong en wist uit te lopen naar 1-4. Na tien wedstrijden bezet Koedijk de dertiende positie. Met een achterstand van een punt op de nummer tien is er nog van alles mogelijk voor de Koedijkers.

RKAV Volendam – VV Bergen 4-2
VV Bergen, de huidige nummer tien van de Derde Klasse, verloor met 4-2 bij RKAV Volendam. ‘Het is zonde dat we in de eerste minuut van de wedstrijd al achter de feiten aanliepen om vervolgens door te veel balverlies niet in ons spel te komen’, zei Lars Kraakman, die met een schorsing vanaf de kant moest toekijken. ‘Met een ruststand van 3-0 probeerden we in de tweede helft tot aanval de komen, maar was het te laat.’

Via Dennis Visscher en Noah Robles kwam Bergen terug tot 4-2, maar spannender dan dat werd het niet meer.