EGMOND AAN ZEE – Jos Mouwes maakt het seizoen af als hoofdtrainer van V.V. Egmondia. Dit maakte de club uit Egmond aan Zee afgelopen dinsdag bekend. De Egmondse club is blij dat zij, zo snel na het vertrek van Willem Zeijlmans, een nieuwe trainer hebben kunnen aanstellen.

‘Jos Mouwes was begin dit jaar ook een kandidaat voor het hoofdtrainerschap, maar toen werd de keuze voor Willem gemaakt’, vertelt Paul Kager. Na de recente ontwikkelingen kwamen beide partijen weer bij elkaar en werd de keuze snel gemaakt. ‘Jos heeft een zeer positieve indruk achter gelaten en wil écht graag. Hij maakte indruk in het gesprek met de kennis die hij al heeft over onze selectie, de competitie en tegenstanders die wij treffen.’ vervolgt de voorzitter.

Ook Mouwes zelf, 57 jaar en afkomstig uit Alkmaar, is erg blij met de aanstelling. De oefenmeester omschrijft zichzelf als een echt voetbaldier en leeft voor het spelletje. Mouwes heeft ruim 40 jaar ervaring in het voetbal en is onder andere actief geweest bij Kolping Boys, HSV Heiloo en Assendelft. Hij kijkt er naar uit om samen met de staf aan de slag te gaan bij de Derpers en de doelstelling, handhaving in de derde klasse, te realiseren.