REGIO – In de Derde Klasse B van het zondagvoetbal ging Egmondia op eigen veld onderuit. Ook Alkmaarsche Boys en VV Bergen slaagden er niet in om punten te pakken.

Egmondia – De Kennemers 0-2
Tegen De Kennemers ontbraken er bij Egmondia meerdere spelers waardoor er vijf spelers uit de A-jeugd bij de selectie zaten. ‘We boden goed weerstand, maar het was niet genoeg’, aldus Daan Groot. In de eerste helft bracht Leroy de Graaff de score op 0-1, waarna diezelfde De Graaff na de pauze voor de 0-2 zorgde. ‘Wij hadden wat kleine kansjes, maar het het betere spel was wel van de Kennemers.’

Na afloop was coach Jos Mouwes zeer te spreken over scheidsrechter Johan Terband. 'Er is altijd een hoop kritiek over scheidsrechters, maar deze floot gewoon uitstekend.'

Vrone – Alkmaarsche Boys 3-1
Het treffen tussen Vrone en Alkmaarsche Boys eindigde in een zege voor de thuisploeg. ‘Het was gelijkwaardig, maar je moet goed omgaan met de omstandigheden. Dat hebben we die jongens vooraf gezegd, dat ze soms de lange bal moesten geven op Steef van Wort. Als je dat niet met elkaar kan dan ga je deze wedstrijd verliezen. Je moet wel beseffen waar je mee bezig ben’, aldus assistent-trainer Ferenc van den Broek. Halverwege keken de Alkmaarders al tegen een 2-0 achterstand aan. ‘Puur door individuele fouten. Het heeft met het veld en de communicatie te maken.’

Na rust zakte Vrone in. ‘We waren beter. En hadden kansen’, vervolgde Van den Broek. Pas tien minuten voor tijd deed de ploeg via Guillaume Rijssel iets terug. ‘We hebben het onszelf aangedaan door individuele fouten die eruit moeten.’

Meervogels’31 – VV Bergen 5-2
Ook VV Bergen verloor. ‘We begonnen erg slecht, stonden niet scherp te verdedigen en zij maakten gebruik van ruimte achter onze laatste linie’, zei Lars Kraakman. Na ruim een half uur keek Bergen bij Meervogels’31 al tegen een 3-0 achterstand aan. ‘De schade werd groter door een onterecht gegeven strafschop. Zo ging de thuisploeg halverwege al met 4-0 aan de leiding. ‘Na rust hebben we ons hersteld, maar de wedstrijd was al gespeeld.’ Via Noah Robles, een treffer van Meervogels en Damio Lageveen eindigde het treffen uiteindelijk in 5-2.