EGMOND - Egmond-Pier-Egmond heeft aankomende zaterdag een zeer sterk deelnemersveld. Op het Noord-Hollandse strand rijden twee renners die al twee keer wonnen: Timothy Dupont en Sebastian Langeveld. Daarnaast rijden diverse nationale kampioenen en de Europese kampioen. De grootste strandrace van Nederland zal een genot worden om naar te kijken.

Gaat Sebastian Langeveld de prestatie van Jan Weevers evenaren? Driemaal winst bij Egmond-Pier-Egmond. Of wordt het Timothy Dupont die zijn derde Trofee van drijfhout mee naar huis neemt? De Belgische Dupont pakte vorig jaar de winst en deed dat eerder in 2016. Langeveld won al eens in 2009 en 2014.

Ook een unicum in 2020: de Nederlandse, Belgische én Franse trui staan aan de start. Op de boulevard van Egmond aan zee verschijnen Nederlands kampioen Coen Vermeltfoort, Belgisch kampioen Timothy Dupont en Frans kampioen Samuel Leroux. Wie wint de Frans, Belgisch, Nederlands kampioen Battle?

In het sterk bezette veld strijden ook oud-Nederlands kampioenen. Jasper Ockeloen, Thijs Zonneveld, Ronan van Zandbeek en Lars Boom kunnen hoge ogen gooien. Kanshebbers voor de winst zijn daarnaast Johnny Hoogerland, Ramon Sinkeldam, Bram Imming, Rick van Breda, Jordy Buskermolen en Emiel Vermeulen (Bel).

Wie nog mee wil rijden met Egmond-Pier-Egmond, de strandrace van Le Champion, kan zich tot en met woensdag 8 januari inschrijven via www.egmondpieregmond.nl.