EGMOND AAN ZEE - Aankomend weekend staat Egmond aan Zee en omgeving in het teken van de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon. Vanuit Sporthal de Watertoren starten zaterdag en zondag ruim 9.300 deelnemers aan een van de verrassende routes over het strand en door de duinen. Op de voor iedereen gratis toegankelijke Wandel Expo wordt het hele weekend voor livemuziek gezorgd.

In het weekend van de Egmond Wandel Marathon vindt in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee de Wandel Expo plaats. Hier halen de deelnemers hun stempelkaart op, is gedurende het hele weekend livemuziek en presenteren verschillende exposanten informatieve stands en mooie wandelartikelen. Deelnemers en toeschouwers kunnen gratis bij de Wandel Expo naar binnen.

Winters wandelweekend


Ruim 9.300 gaan op zaterdag 21 en zondag 22 januari al wandelend over routes van 10,5 of 21,1 km de mooie natuur van Egmond aan Zee en omgeving ontdekken. Ruim 3.200 deelnemers wandelen zowel op zaterdag als op zondag mee. Naast Nederlandse deelnemers staan er ook wandelaars uit Duitsland, België, Luxemburg, Spanje en Hongarije aan de start. Het wandelweekend wordt voor alle deelnemers extra leuk als zij bij de finish feestelijk onthaald worden!

Openingstijden Wandel Expo


De deuren van de Wandel Expo openen vrijdag 20 januari om 17.00 uur. Deze avond is het tot 20.00 uur mogelijk om stempelkaarten af te halen en onder het genot van een drankje te genieten van het zeemanskoor. Op zaterdag 21 en zondag 22 januari is de sporthal van 07.00 tot 17.00 uur geopend voor het afhalen van stempelkaarten, opdoen van wandelinspiratie en meedansen met de gezellige muziek.

Livemuziek in de sporthal


Met optredens van shantykoren De Skulpers uit Castricum en De Zâalnêelden uit Egmond aan Zee, DJ Dolphin en de zangers Gerard Borst en René Eshuijs wordt er het hele weekend een echt wandelfeestje gevierd in Sporthal De Watertoren. Iedereen is welkom om de finishende wandelaars te onthalen en gezellig een drankje te komen drinken.

Sporthal De Watertoren vind je aan de Watertorenweg, aan de noordkant van Egmond aan Zee. Toeschouwers en bezoekers van de Wandel Expo wordt gevraagd zoveel mogelijk wandelend of met de fiets naar de sporthal te komen.