NIJMEGEN - AZ is dankzij een uitzege op NEC concurrent Feyenoord tot op één punt genaderd in de strijd om de derde plaats. De ploeg van trainer/coach Pascal Jansen zegevierde met 1-3 ondermeer dankzij twee goals van Jesper Karlsson waarvan de eerste zeer discutabel was.

AZ kwam al snel op voorsprong via Karlsson, die de bal knap in de korte hoek schoot. Bij de aanname beroerde hij de bal met zijn arm, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Nijhuis en de VAR goedgekeurd. Op slag van rust tekende Rodrigo Guth met een harde kopbal uit een corner voor de gelijkmaker.

Na rust had AZ het weliswaar voor het zeggen, maar kansen dwong het in het in eerste instantie amper af en dus probeerde Karlsson het een paar keer van afstand. Keeper Branderhorst keerde twee van zijn pegels, maar op het schot in de korte hoek van de Zweed had hij niet gerekend. Hakon Evjen gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot. Na een door Branderhorst gekeerd schot van Aboukhlal zorgde hij in de rebound voor de 1-3.