BERGEN – In de titelstrijd heeft SV Koedijk een gevoelige tik uitgedeeld aan VV Bergen. Doordat concurrent Hugo Boys onderuit ging heeft de ploeg uit Koedijk een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap.

Na een sterke reeks waarin Bergen dertien wedstrijden op rij ongeslagen was ging de ploeg vorig weekend onderuit bij Con Zelo. Het zorgde ervoor dat het treffen met SV Koedijk gewonnen moest worden om zicht te houden op het kampioenschap. Voor de Koedijkers was het de kans om de concurrent uit te schakelen in de titelrace. Twee doelpunten vlak voor rust zorgde ervoor dat het daar in slaagde. “We hebben hard gestreden.” zei een zichtbaar vermoeide Remco Reinhard na afloop.

Bepalend
De laatste vijf minuten voor rust waren allesbepalend in het treffen tussen Bergen en SV Koedijk. In een verder vrij gezapige eerste helft wist Remco Reinhard na 42 minuten de score te openen. De spits profiteerde van matig wegwerken van de thuisploeg en kon van dichtbij binnen schieten. Twee minuten later was Reinhard aangever bij de 0-2. Zijn steekbal werd door Michael van der Heyden in de verre hoek geschoven.

In de tweede helft leek SV Koedijk de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Via Van der Heyden en Reinhard verscheen het ook diverse keren voor het doel. Toch duurde het tot de 67e minuut voor de pas zestien jarige doelman Nick Dekker op de proef werd gesteld. Een vrije trap van Luc Wagenaar werd echter op fraaie wijze gekeerd door de sluitpost. Namens Bergen waren Ricardo Vos, Mick Stroomer en Noah Robles dicht bij de aansluitingstreffer. “Bij ons was het nét niet”, baalde Gerard Timmers na afloop. “Zij waren effectiever, al vond ik dat Koedijk niet of nauwelijks gevaarlijk was. We gaven de goals weg.”

Bij SV Koedijk was er na afloop logischerwijs een jubelstemming. “We hebben in deze lastige wedstrijd gewonnen en hebben zo laten we zien dat we terecht kanshebber zijn voor de titel.” aldus Reinhard die met 22 doelpunten een belangrijk aandeel heeft in het succes. Naast de zege die werd behaald verloor Hugo Boys waardoor de Koedijk in één weekend twee concurrenten van zich afschudde. Om zich uiteindelijk tot kampioen te kunnen kronen moet het in de komende weken de wedstrijden nog zien te winnen. Voor VV Bergen kan het vizier worden gericht op de nacompetitie.

VV Bergen – SV Koedijk 0-2 (0-2)
43. 0-1 Remco Reinhard
45. 0-2 Michael van der Heyden

VV Bergen: Dekker. Schuitmaker, Kraakman (Grootenhuis/54), Schouten, Stroomer. Wester, Vrasdonk (Camara/73), Vos. Frans, Robles, Visscher (Lageveen/54).

SV Koedijk: Spruijt. Smit, Frenk Reinhard, Indri, Vonk. Wagenaar, Hofkamp (Van London/40, Pan/76), Stuart. Mulder, Remco Reinhard, Van der Heyden (Koopmans/90).