SCHERMERHORN - Op initiatief van de Sectie Driebanden van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) heeft driebander Sam van Etten uit Schermerhorn een wildcard gekregen voor de World Cup in Veghel. Daardoor is hij direct geplaatst voor het hoofdtoernooi van het evenement, waaraan de gehele wereldtop deelneemt.

Van Etten kreeg de uitnodiging afgelopen week via een mail van de voorzitter van de Sectie Driebanden, Paul Brekelmans. 'Op deze manier willen we je laten merken dat we grote bewondering hebben voor de weg die je bewandelt om de top te bereiken,' aldus Brekelmans in zijn mail.

De World Cup in het Brabantse Veghel, die van 23 tot en met 28 oktober wordt gehouden, is de eerste internationale wedstrijd voor Van Etten na de zomerstop. Begin oktober neemt hij deel aan de derde Grand Prix van het seizoen in Sittard. De nationale competitie, waarin hij uitkomt voor STZ Zundert, begint eind september.

Het seizoen start voor Van Etten woensdag 13 september in eigen huis. Tijdens een sponsor- en supportersavond in de Grote Kerk van Schermerhorn speelt hij een demonstratiewedstrijd tegen zevenvoudig wereldkampioen Torbjörn Blomdahl. Mensen die daarbij aanwezig willen zijn kunnen kaarten reserveren door supporter te worden via www.samvanetten.nl.