ALKMAAR - Zaterdagmiddag 26 juni organiseert Alkmaar Sport voor het eerst een Stunt-Step Toernooi in Alkmaar op de skatebaan in de Daalmeer. In vier leeftijdsklassen strijden de steppers tegen elkaar en krijgen zij twee keer een minuut de tijd om hun beste tricks uit de kast te halen. Een ervaren jury kent punten toe en de winnaars ontvangen een waardebon van SkatePro. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.alkmaarsport.nl/urbansports.

De skates en steps zijn niet meer weg te denken uit het Alkmaarse straatbeeld. Ook andere urban sports, zoals freerunning, calisthenics en bmx’en groeien in populariteit. Alkmaar Sport wil inspelen op de ontwikkelingen in deze tak van sport en vroeg de jongeren wat zij graag wilden. Op de skatebaan aan de Amelandstraat in de Daalmeer bleek behoefte aan een Stunt-Step Toernooi, iets waarvan de organisatie inmiddels staat.

De deelnemers worden ingedeeld in de leeftijdsgroepen t/m 10 jr (start 12.00 uur), 11-12 jaar (start 13.30 uur), 13-14 jaar (start 15.00 uur) en 15 t/m 17 jaar (start 16.30 uur). Ieder krijg twee keer een minuut de tijd zijn of haar skills te laten zien met de step. Zowel op het ‘park’ als het ‘street’ gedeelte laat je zoveel mogelijk tricks zien die zo ‘clean’ mogelijk dienen te worden uitgevoerd. Een ervaren jury beoordeelt de performance.