Woensdag 19 oktober organiseerde de buurtsportcoach van Bergen in samenwerking met het Jongerenwerk van Stichting Welzijn Bergen voor het eerst een sportspektakel in sporthal de Watertoren in Egmond aan Zee. Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar werd een sportieve dag georganiseerd met clinics atletiek, freerunning, gymnastiek, karate, schaatsen, voetbal en honkbal. Iets meer dan 100 kinderen kwamen op het spektakel af, een aantal waar met tevredenheid op teruggekeken wordt.

Op initiatief van de Buurtsportcoach van de gemeente Bergen, Elles Kraakman, werd deze Herfstvakantie voor het eerst een sportspektakel georganiseerd in de gemeente. Dit om de kinderen een leuke, sportieve middag te bezorgen én om ze kennis te laten maken met verschillende verenigingen. Het initiatief samen met het Jongerenwerk van Stichting Welzijn Bergen verder opgepakt, en met succes. De ruim 100 bezoekertjes vermaakten zich met diverse spelletjes en sporten. Bijna alle kinderen deden bovendien met minimaal twee sportclinics mee, waar ze de keuze hadden uit atletiek, freerunning, gymnastiek (GV Achilles/Spirit), karate (Funakoshi), schaatsen (Chronos), voetbal en honkbal.

“We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen, er waren zelf moeders die ter plaatse hun vriendin besloten uit te nodigen om óók langs te komen,” aldus Kraakman. Het streven is dan ook om in de voorjaarsvakantie weer een sportspektakel te organiseren, maar dan in een andere dorpskern in de gemeente Bergen.