STOUTENBURG/AMSTELVEEN – De eerste seizoenshelft zit er op voor de heren en dames van AMHC. Beide teams speelden afgelopen zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Waar de dames een punt pakte gingen de heren onderuit.

Leusden – AMHC dames 2-2
‘We begonnen goed aan de wedstrijd en hebben de eerste helft ook het betere veldspel’, zei Daniel de Vos na afloop. ‘Echter maken we de kansen niet af en staan we 'maar' met 0-1 voor via een strafcorner van Jet van Rijsewijk.’

‘In de tweede helft zakte het vervolgens wat in en ging de scheidsrechter ook een aantal keer de fout in. Dit haalde ons uit het spel en dan staan we opeens 2-1 achter door in mijn ogen, door arbitrale fouten’, vervolgde De Vos. Met een alles of niets poging ging AMHC voor de gelijkmaker en wist deze via Cathelijne van Lunteren te maken. ‘Helaas want vandaag hadden we het in de eerste helft al af moeten maken. De tweede helft was minder, maar we kampen ook met veel pijntjes. Dat is jammer.’

VVV – AMHC heren 2-1
De heren van AMHC sloten de eerste seizoenshelft af bij VVV. ‘Helaas geen resultaat behaald dit weekend, anders hadden we wel goede zaken gedaan’, aldus Pieter Saal. ‘Maar we zijn een jonge ploeg en moeten dit soort wedstrijden leren winnen en meer absolute kansen creëren. Kwaliteit is er genoeg alleen moeten we ons dat vaker beseffen en uitbuiten.’

Tegen VVV gebeurde dat niet, waardoor de Alkmaarders puntloos terug mochten naar Alkmaar. ‘Ik ben sowieso trots op onze groep en heb nu al weer zin in de tweede seizoenshelft.’ Het Alkmaarse doelpunt viel via Steven de Vos.