ALKMAAR - eSports is de snelst groeiende sport ter wereld. Ook in Nederland groeit de sport enorm. Om deze sporters een passende training- en wedstrijdruimte te bieden, lanceert Alkmaar Sport N.V. een eSport Training Facility in De Meent. Dinsdag 7 maart kwamen de founding partners van de allereerste Nederlandse eSports Training Facility bij elkaar op De Meent in Alkmaar. Hun gezamenlijke doel is een hightech training- en wedstrijdruimte bieden aan alle eSporters en gamers in de regio. En dat is gelukt! De eSports Training Facility opent haar deuren op donderdag 30 maart.

Patrick Colli van de opleiding ICT van het ROC Horizon College uit Alkmaar startte het overleg met een korte uiteenzetting over de aanvullende rol voor de 300 ICT studenten van hun opleiding. Ben Koning van de opleiding Sport en Bewegen onderstreepte dat zijn 650 studenten bij dit project aansluiten vanuit de overtuiging dat een goede eSporter zijn lichaam én geest goed dient te onderhouden.

Sander Beertsen en Thijs Groot van Nedvice geven aan: ‘De combinatie met school en studeren, potentiële medewerkers en de vele werkzaamheden die wij voor het onderwijs verrichten, zijn voor ons redenen om aan te sluiten bij dit project.’

Werner, Wesley en de ruim 80 HBO/WO geschoolde bijlesdocenten van Bijlescontact dragen graag hun steentje bij op het gebied van in-house bijles en huiswerkbegeleiding in De Meent. Een gezond evenwicht tussen schoolwerk en gamen is immers van vitaal belang bij het doorlopen van een zorgeloze schoolcarrière.

Inhoudelijk zullen Mike en Matt Hergaarden van M2H vormgeven aan enkele spel- en competitie elementen. M2H is als game ontwikkelaar uit Alkmaar al jaren actief in het ontwikkelen van games. De beide heren staan te poppelen om mee te denken hoe in Alkmaar invulling kan worden gegeven aan een professionele eSport competitie.

Verschillende partijen beraden zich nog over de vorm waarin zij willen participeren in dit innovatieve project.