AMSTERDAM/DE MEERN - Bij de start van de competitie van de eerste klasse in het zondagvoetbal begonnen AFC '34 en Kolping Boys met een uitwedstrijd. Voor AFC '34 leverde dit een driepunter op terwijl de Oudorpers genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

AFC '34 had de uitwedstrijd bij het gedegradeerde De Meern binnen het half uur beslist. Via Sercan Yilmaz, Martijn Riemersma en Stefan Smal werd een comfortabele voorsprong opgebouwd. De Meern probeerde hierna vooral de schade te berpeken en wist na de rust nog een eretreffer te maken: 1-3.

Kolping Boys behaalde bij het sterke SDZ een verdienstelijk gelijkspel (1-1). Kort na de rust vielen beide doelpunten. Geert Bruin wist de Oudorpers met een fraai lobje op voorsprong te schieten, maar een minuut later was het alweer gelijk. Keeper Patrick de Vries hield de Oudorpers vervolgens op de been met enkele magnifieke reddingen.