ALKMAAR - In september startte Younes Abrari als sportregisseur in Alkmaar West en Oost. In de wijken De Hoef, Centrum, Huiswaard, Oudorp en Vroonermeer gaat hij de inwoners activeren om meer in beweging te komen. Zowel inwoners als verenigingen hebben hiermee een eigen aanspreekpunt op het gebied van sport en bewegen, een wens waar de gemeente Alkmaar al langer invulling aan probeerde te geven. Younes organiseert als eerste grote project een sportspektakel in zijn stadsdeel ‘West’, namelijk in sportcomplex De Meent Bauerfeind in de Herfstvakantie op donderdag 24 oktober.Younes Abrari is 27 jaar oud en woont ook zelf in Alkmaar. Al meerdere jaren is hij actief in de Alkmaarse sportwereld, met name op het gebied van zaalvoetbal. “Ruim zes jaar begeleidde ik een groep jongeren die ‘s zondags zaalvoetbal kwamen spelen in sportcomplex Oosterhout. Toen ik de kans kreeg mijn passie voor de sport breder uit te dragen, waarbij ik ook in mijn eigen wijk actief aan de slag zou kunnen, heb ik meteen gesolliciteerd.” Hoewel Younes zelf vooral actief is in het zaalvoetbal, gaat hij de activiteiten in de wijk divers opzetten. “Ik ben gestart met een analyse in de wijken; wat is er al aan sportaanbod en waar is behoefte aan. Vervolgens ga ik met potentiële sportaanbieders, inwoners en andere partijen in de wijk aan tafel om te kijken hoe zij deze behoefte in kunnen vullen. Ook organiseer ik zelf activiteiten of start deze op om de doelgroep nader in beeld te krijgen en andere partners te enthousiasmeren om aan te sluiten.”

Younes werkt hierbij samen met de andere sportregisseurs die in Zuid en Noord Alkmaar actief zijn. Na een periode van kennismaken en inventariseren staat 24 oktober de eerste grote activiteit op het programma in De Hoef. “In De Meent Bauerfeind organiseer ik die dag van 10.00-16.00 uur een extra groot sportspektakel. Ik heb al diverse verenigingen benaderd die in mijn wijken actief zijn. Zij gaan clinics verzorgen voor de kinderen en in samenwerking met vele stagiaires van het Horizoncollege, opleiding Sport & Bewegen, gaan we een spectaculaire dag neerzetten. Ik zou dus zeggen: Noteer alvast in je agenda, en als je mij wilt ontmoeten kom je me daar ook zeker tegen.”

Aanmelden Sportspektakel
Aanmelden voor het sportspektakel is nu al mogelijk. De entree bedraagt € 4,50 per kind, maar bij online voorinschrijven via de website www.alkmaarsport.nl/sportspektakel krijgt men 1 euro korting. U kunt ook betalen met het tegoed op de AlkmaarPas. Begeleiders hebben gratis toegang. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Younes Abrari, via y.abrari@alkmaarsport.nl.