ALKMAAR – Afgelopen zaterdag was in Alkmaar de eerste editie van het Dynamic Fit boardingtoernooi. De organisatie, die in handen was van Leon Schouten, Jur Bremer, Stan Hermes en Dylan Bijl, kan tevreden terugkijken op het evenement.

Het eerste boardingtoernooi van Alkmaar was zeer geslaagd. 36 spelers werden opgedeeld in zes verschillende teams, waaronder ook profvoetballer Bart van Hintum (Heracles Almelo) en oud Ajax speler Tim Suykerbuyk. De teams gingen in wedstrijden van tien minuten de strijd aan om het kampioenschap. Doordat er rond om het veld boarding stond kon de bal niet uit, waardoor er continu werd doorgespeeld.

Na vijf wedstrijden per team kwam er een finale tot stand. Het team van Jordy van Eekelen (hoofdtrainer Alcmaria Victrix zaterdag 1) tegen het team van Bart van Hintum waar onder meer Raoul Santibanez Vargas in zat. Na tien minuten was de wedstrijd beslist met 3-0 en kon de beker mee naar Almelo. Van Hintum: ‘Het is altijd mooi om een toernooi te winnen. Ik denk dat we met het team hard hebben gewerkt. Ik wil de organisatie bedanken. Zij hebben dit super geregeld. Volgend jaar hoop ik weer mee te mogen doen.’