ALKMAAR - Regerend kampioen Marc Bijsterbosch was vorig jaar in bloedstollende finale Jan van Lierop nipt de baas.

Aankomend weekend start de eerste van de vier disciplines van het NK Pool 2018 in Sportcafé Alkmaar. Het spelsoort zal 10-ball zijn. Op vrijdag 19 oktober wordt Hoofdronde A gespeeld. Op zaterdag 20 oktober volgt Hoofdronde B. Per hoofdronde gaan er 16 spelers door naar de finaleronde op de zondag. Tijdens de finaleronde wordt bepaald wie het goud, zilver en brons gaat halen van het Nederlands Kampioenschap 10-ball.

Inmiddels is Hoofdronde B met 64 vergeven spots al helemaal uitverkocht. Hoofdronde A is al voor de helft gevuld. Poolbiljarters woonachtig in Nederland en/of met de Nederlandse nationaliteit kunnen zich nog inschrijven tot de dag van de eerste hoofdronde. De inschrijving verloopt via www.nkpool.nl.

Vorig jaar was het razend spannend bij het NK Pool 2017 10-ball, toen nog in Thurston Rotterdam als NK-locatie. Met bijna twee volle hoofdrondes was het uiteindelijk het Marc Bijsterbosch die Nederlands Kampioen 10-Ball werd. Hij versloeg in de finale Jan van Lierop met minimaal verschil: 8-7. Het brons ging naar Tim Jonkman en Tim De Ruyter. Wie gaat er dit jaar met het goud, zilver en brons naar huis?

De NK-organisatie staat onder leiding van Jok Tang. De crew wordt verder gevormd door Gino De Ruyter (wedstrijdleiding en livescoring), de referees Henk Gessel en Ivan Labrovic, fotografen Frederique Rijsdijk en Stefan Osnabrug, Jimmy Worung (dat de OrangeForks Production livestream regelt) en Arno Hartman (verantwoordelijk voor ICT en materiaal).

Onder leiding van zaalhouder Yucel Hos wordt Sportcafé Alkmaar deze dagen onder handen genomen om zich zo goed mogelijk voor het NK voor te bereiden. Uiteindelijk wordt er op maar liefst 21 Clash-tafels met nieuwe lakens gespeeld.

NK-coördinator Jok Tang over het aankomende NK Pool 2018: “Geweldig om te zien dat de inschrijvingen als een trein gaan. Blijkbaar leeft zo’n groot event erg bij de poolspelers. Ik ben ook erg content en dankbaar dat ik kan werken met nagenoeg dezelfde enthousiaste en professionele crew als vorig jaar. Bovendien ben ik erg blij met Sportcafé Alkmaar als de nieuwe NK-locatie. Met bezieling werken ze mee om het NK zo goed mogelijk neer te zetten. Ze zijn zelfs vorige week drie dagen dicht is gegaan om te verbouwen om alles nog NK-waardiger te maken. Niets lijkt dus in de weg te staan voor een spetterend NK. We hebben er veel zin in!”

Alle informatie en inschrijven: www.nkpool.nl.