ALKMAAR - Voor zowel de geoefende als de minder geoefende hardloper organiseert Alkmaar Sport op zondag 20 mei, Eerste Pinksterdag, de RAADHUIS Pinksterun.

De route van dit kleinschalige hardloopevenement leidt de renners door, langs en over de wijken en klassieke bezienswaardigheden van Oudorp en haar Oudorperpolder. De lopers die zich voor 15 april hadden ingeschreven kunnen hun startnummer al ophalen bij de All4Running Flagship store in Alkmaar. Inschrijven voor de 5 km, 10 km en Kinderun kan nogsteeds via www.raadhuispinksterun.nl.

“Het loont om je op tijd in te schrijven,” aldus Marlou Zuurbier, organisator van het evenement namens Alkmaar Sport. “De eerste startnummers voor de ‘early birds’ liggen al bij All4Running in de winkel, schrijf je je nu online in dan heb je straks een week de tijd om je nummer op te halen.” Op de vraag of er ook op de wedstrijddag zelf startnummers te koop zijn kan Zuurbier nog geen sluitend antwoord geven; “Het hangt er vanaf hoe hard de inschrijvingen de komende tijd lopen. Hebben we op het laatste moment nog startnummers over dan zullen we ze op de dag zelf gaan verkopen. Maar we zien dagelijks nog vele inschrijvingen binnenkomen, dus hoe dit de komende drie weken nog gaat lopen kunnen we op voorhand niet goed inschatten.”

Het advies is dus om snel in te schrijven voor de recreatieve 5 km (€ 8,-), 10 km (€ 12,-) of Kinderun (gratis) die op Eerste Pinksterdag in Oudorp gelopen worden.

Dit kan via www.raadhuispinksterun.nl.