Aan de start van deze lustrumeditie mocht organisator Le Champion maar liefst 9.500 wandelaars verwelkomen. Zij konden kiezen uit vier verschillende routes: 14, 19 Noord, 19 Zuid of de 26 km. Daarnaast werd er een nieuw onderdeel toegevoegd, de Family Fjoertoer. Op de diverse routes werden meer dan vijftig licht, kunst, vuur en geluidacts gepresenteerd aan de wandelaars. Voor KNRM en Reddingsbrigade Egmond, het officiële goede doel van het evenement werd het recordbedrag van €7.350,- gedoneerd door de deelnemers.

Lustrum

De Fjoertoer Egmond stond dit jaar in het teken van het eerste lustrum. Dit was voor de wandelaars niet te missen. Het getal ‘5’, feest en de herinnering aan de voorgaande vier edities stond centraal. Ook de deelnemers waren feestelijk verkleed en hebben alles uit de kast gehaald voor deze editie.
Eventmanager Tom Limmen: “Fantastisch om te zien hoeveel huizen en deelnemers er meewerken om deze editie onvergetelijk te maken, dat geeft zoveel energie. Le Champion is trots dat zij dit evenement mogen organiseren.”

Family Fjoertoer

Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan, werd een nieuw onderdeel toegevoegd aan het evenement. De Family Fjoertoer, een wandeltocht speciaal voor het hele gezin. Duizend kinderen, ouders en opa’s/oma’s wandelde gisteravond een wandeling van 5,5 km door Egmond aan Zee. Onderweg was genoeg te zien en te beleven. Bij Kustpark Roompot en Restaurant Natuurlijk werd gestempeld en was er voldoende verzorging, sfeer en beleving. Net als de Fjoertoer, werden alle deelnemers in een kunstmatig aangelegde besneeuwde finish binnengehaald. In totaal wandelden er ruim 400 kinderen mee aan deze eerste Family Fjoertoer. Een prachtig resultaat!

Goede doel

Dit jaar was het goede doel van Fjoertoer Egmond de KNRM en Reddingsbrigade Egmond. De wandelaars konden tijdens de inschrijving geld doneren voor de inrichting van het nieuwe reddingsstation dat in 2018 wordt geopend. Deelnemers konden kiezen om een tegel, kop en schotel, tafel of stoel te doneren. Dankzij de vrijwillige bijdrages van deelnemers aan de wandeltocht is er dit jaar een cheque met een recordbedrag van €7.350,- uitgereikt aan de KNRM en Reddingsbrigade Egmond.

Bewonerswedstrijd: Wie is de Fjoerste?

Iedereen doet mee aan de Fjoertoer Egmond, daar kun je niet omheen. Tijdens de Fjoertoer Egmond wordt er een wedstrijd georganiseerd om het ‘Fjoerste huis’ uit te roepen. Deelnemers aan de Fjoertoer Egmond kunnen stemmen op het huis dat zij het mooist versierd vonden. Deze wedstrijd wordt samen met mediapartner Noordhollands Dagblad georganiseerd. Stemmen kan via de link op onze pagina: www.fjoertoeregmond.nl

Volgend jaar wordt de zesde editie van de Fjoertoer Egmond georganiseerd op zaterdag 24 november. Inschrijven is mogelijk vanaf 2 juli 2018.