ALKMAAR - De Noord-Hollandse polders zijn op zaterdag 22 april het domein van duizenden fietsers. Voor de 45e keer vindt de Ronde van Noord-Holland plaats. De fietsklassieker van Le Champion is voor veel deelnemers het startsein voor het wielerseizoen. In waaiers over de dijk, in het wiel bij je fietsmaat of op kop van één van de pelotons, alles kan! Inschrijven is mogelijk t/m 10 april via www.rondevannoordholland.nl.

Nu de temperatuur stijgt, begint het bij veel fietsers te kriebelen. De eerste fietskilometers worden gereden in aantocht naar een volgend doel. Voor de echte Noord-Hollandse fietser is dat de Ronde van Noord-Holland; met 6.500 deelnemers het grootste fietsevenement van de regio. Op 22 april houdt Le Champion je in de polder uit de wind en kun je aansluiten in het grote peloton vanaf drie startlocaties: Alkmaar, Oostzaan en Hoorn.

Over de mooiste wegen boven het Noordzeekanaal zijn vier routes uitgezet over 40, 60, 110 en 160 kilometer.

De korte afstanden zijn ideaal voor de rustige en genietende fietsers en de langere afstanden zijn geschikt voor deelnemers die een echte uitdaging zoeken. Volle bak bij je fietsmaten in het wiel en zo nu en dan een mooie portie afzien. Een klassieker is niet voor niets een klassieker! Op de routes voel je de historie en je weet zeker dat je over de gewijde grond van vele kilometers aan wielerhistorie fietst.

Deze klassieker van Le Champion is perfect georganiseerd. Alle routes zijn volledig uitgepijlt, je wordt door verkeersregelaars altijd begeleid en de goede kant op gestuurd en elke 40 km tref je een verzorgingspost aan. Meedoen betekent een dag om niet te vergeten en uiteraard ontvang je na afloop het befaamde tegeltje. Schrijf je voor 10 april in via www.rondevannoordholland.nl en word door jouw deelname een echte vedette.