ALKMAAR - Vanaf volgend seizoen staat de 56-jarige Edwin Veenstra aan het roer van de zondagselectie van Alcmaria Victrix. De ervaren oefenmeester is op dit moment eindverantwoordelijke bij De Foresters uit Heiloo, de club waar hij van 2001 t/m 2007 ook al actief was als trainer. Hierna was hij liefst 13 seizoenen coach bij HSV, de andere vereniging uit Heiloo.


Veenstra begon zijn trainerscarrière rond de eeuwwisseling bij Alkmaarsche Boys. Alcmaria is geen onbekende club voor Edwin, hij speelde in de jeugd in de A1 en B1 en in de selectie bij de oudste club van Alkmaar.

Nadat in goed overleg bekend werd dat de wegen van huidig hoofdtrainer Jos Karel en Alcmaria na dit seizoen scheiden, kwam de Technische Commissie snel in actie. De gesprekken met Edwin verliepen uiterst voorspoedig en beide partijen waren er snel uit.

Met Edwin als hoofdtrainer hoopt men voor een langere periode een trainer aan zich gebonden te hebben die ook vorm kan geven aan de ambitie om op termijn in de 1e klasse te voetballen.