REGIO – In de slotfase leken De Foresters en Alcmaria Victrix de punten te delen. Een doelpunt in de voorlaatste minuut bracht toch een winnaar. Competitiegenoot AFC’34 wist in eigen huis te winnen van DZS.

De Foresters – Alcmaria Victrix 1-2
Om kans te houden op een plek in de top van de vierde klasse en mogelijk een plek in de nacompetitie moet Alcmaria Victrix de komende weken een reeks neerzetten. Tegen De Foresters deed de ploeg van Jordy van Eekelen goede zaken. ‘Een terechte overwinning’, stelde de coach.

In de eerste helft kregen de Alkmaarders al een viertal grote kansen, welke onbenut bleven. Na de pauze werd het tempo opgevoerd. Een kwartier voor tijd nam de ploeg uit Heiloo de leiding. ‘Daarna bleven we voetballen’, vervolgde Van Eekelen. Rick Kout maakte uit een vrije trap gelijk. Twee minuten voor tijd schoot doelman Rob Mooij de bal direct naar voren, Joost Leering kopte door waarna spits Dylan Bijl de Alkmaarders de zege bezorgde.

AFC’34 – DZS 4-2
Tegen DZS was Verdi Sambo de gevierde man. ‘Het was een goede en redelijk open wedstrijd waarin we verder wel sterker waren’, aldus coach Jeroen Slaager. Sambo zorgde er met een zuivere hattrick voor dat AFC’34 op een comfortabele 3-0 voorsprong kwam. Nadat de gasten iets terug deden tekende Brahim Bakni voor de 4-1. Slaager: ‘De score had nog iets hoger kunnen zijn, maar al met al is het een prima overwinning.’