ALKMAAR – Het Duitse koppel Johannes Lindmeyer en Mischa Nowicki heeft de tweede editie van het NPB100 Alkmaars Open Padel Toernooi op hun naam geschreven. Tijdens het evenement bij Tennis en Padelcentrum Daalmeer waren de Duitsers te sterk voor meerdere Nederlandse toppers.

De Duitsers zijn daarmee de opvolgers van Peter Bruijsten en Marnick Ryckaert die het toernooi vorig jaar wisten te winnen. Beide spelers deden dit jaar weer mee, zei het niet met elkaar, maar konden het tijdens dit toernooi niet bolwerken tegen Lindmeyer en Nowicki.

In de ochtend wonnen de Duisters al in twee sets van Charlie Koper en Victor van Ruissen (6-4,6-2) waarna men het in de halve finale mocht opnemen tegen Peter Bruijsten en Peter Amerika. Na twee zeer spannende sets bleken Lindmeyer/Nowicki in de derde set oppermachtig (7-6, 4-6, 6-1).

In de finale trof men het Belgisch/Nederlandse duo Marnick Ryckaert/Scott Goossens. Hoewel Ryckaert van Vlaamse komaf is, woont en speelt hij al enige jaren in Nederland. Samen met Goossens vormt hij een ervaren duo die tegen het verrassend sterke Duitse duo een hele sterke eerste set naar zich toe wisten te trekken. De Oosterburen bleken echter vechters van de eerste orde en pakten de volgende set in de tie-break. Een beslissende set moest uitkomst bieden en uiteindelijk bleken de Duitsers ook hierin te sterk en mochten zij zich de winnaar van het Alkmaars Open noemen (2-6, 7-6, 6-4)

Naast het hoofdtoernooi werd er in de Daalmeer gedurende het hele weekend in meerdere categorieën gespeeld. Hoewel het toernooi vrijdagavond begon met fikse regen- en onweersbuien verliep het schema voorspoedig en konden toernooidirecteur Conrad Bel en voorzitter Eric de Lange weer tevreden terug kijken nadat zij twee maanden geleden ook al een succesvol internationaal toernooi (FIP250) hadden georganiseerd.

De winnaars van alle categorieën zijn:

Heren Hoofdklasse: Johannes Lindmeyer/Mischa Nowicki (Dui)
Dames Hoofdklasse: Kim Heneweer-van Duin/Thea Voors
Heren 1e Klasse: Paul Beduel/Jack Engelaar
Heren 2e Klasse: Bart Brandon/Xander Aue
Gemengd Dubbel: Puck Smies/Charlie Koper

Kijk op de Facebookpagina van Tennis en Padelcentrum Daalmeer voor meer info.
Kijk hier voor alle uitslagen.
Foto’s gemaakt door DP Sportfotografie