REGIO – Alcmaria Victrix leed op eigen veld een ruime nederlaag tegen Saenden. Door resultaat moest De Rijp de titel aan de ploeg uit Wormerveer laten en gaat het zelf de nacompetitie in. Zeevogels won bij Sporting S terwijl degradatie voor Duinrand S een feit werd.

Zaandijk – De Rijp 1-3
‘Ik denk niet dat Saenden het weggeeft, maar ik hoop dat Alcmaria zijn plicht doet. Wij moeten zelf winnen, meer kun je niet doen’, zei Peter van der Zwaan in aanloop naar de laatste speelronde. Beide voorspellingen kwamen uit. De Rijp deed wat het moest doen door te winnen, maar ook concurrent Saenden pakte de volle buit en kroonde zich daardoor tot kampioen.

Bij Zaandijk moest De Rijp door een tegendoelpunt na twintig minuten een 1-0 achterstand zien goed te maken. Dankzij Mikey Hoffs begonnen beide teams met een 1-1 tussenstand aan de tweede helft. Ook de 1-2 kwam op naam van Hoffs, waarna Thom Rijser op aangeven van Rody Gast de eindstand op 1-3 bepaalde.

RCZ – Duinrand S 2-2
‘We zouden voor de 30-0 gaan, maar dat was niet mogelijk’, kon Martin Rood er nog wat humor uit krijgen. De degradatie was immers ook geen verrassing aangezien er alleen bij een monsterscore nog kans was op handhaving. ‘ Voor rust speelden we heel aardig’, vervolgde de coach.

Bij RCZ ging Duinrand S na vijftig minuten met 0-2 aan de leiding en leek de ploeg in ieder geval met een zege afscheid te nemen van de vierde klasse. Sieb Tuin wist de score vanaf elf meter te openen waarna Nick Hartland op aangeven van Yannick Spaander na rust voor de 0-2 zorgde.

In het laatste half uur kwam RCZ terug tot 2-2. Daar bleef het bij. Rood: ‘Als je steeds met ander elftal speelt en spelers mist dan bouw je geen team op. Terwijl het qua trainingen uitstekend is.’

Sporting S – Zeevogels 2-3
In eigen huis verloor Sporting S op de laatste speeldag van Zeevogels. ‘Gelukkig dat we dit seizoen kunnen afsluiten. We hebben ons doel, handhaving, gehaald. Het was een zwaar seizoen. Ik ben sowieso tevreden met hoe het team er mee is omgegaan’, aldus Milton Macnack. ‘We hebben laten zien echt een team te zijn. Als je zoveel verliest, maar toch bij elkaar blijft dan ben je spekkoper.’

Nadat Zeevogels via tweemaal Jeffrey Kruijff op 0-2 was gekomen deed Kris van Saase vanaf elf meter iets terug. Gilles Groot scoorde de 1-3 waarna Van Saase de 2-3 voor zijn rekening nam. ‘Dit is in ieder geval een goede afsluiting. Het was een heel erg wisselvallig seizoen. Tot de winterstop ging het redelijk, maar daarna hebben we weinig punten gehaald waardoor je moet vechten om niet tegen degradatie te moeten spelen’, aldus Dennis Kanne.

Alcmaria Victrix – Saenden 1-6
Al na drie minuten opende Saenden de score. Een dwarrelschot van dertig meter werd door de wind gedragen en betekende de 0-1. ‘Toen was het eigenlijk al klaar’, zag Patrick de Vries. Na een 0-3 ruststand liepen de gasten uit naar 0-6 alvorens Alcmaria Victrix via Djoï de Vries iets terug deed. ‘Al met al hebben we een goed seizoen gedraaid. Dat is positief en leuk om mee verder te gaan.’